De platenspeler is inmiddels al een hele poos onder de mensen. Vroeger was het simpelweg de enige manier om muziek af te spelen. Dan kon je lekker dansen, zonder dat je daarvoor iemand nodig had die iets live speelde. Inmiddels is dat niet meer zo, streaming platformen zoals Spotify en Soundcloud hebben de wereld overgenomen. Maar een platenspeler is nog steeds veel leuker. Zeker nu het weer een beetje in is. Ben jij benieuwd of het wat voor jou is? Lees dan deze blog verder en kom er achter!
Waar is de platenspeler ooit begonnen?
Er zijn ontzettend veel verschillende platenspelers beschikbaar. De reden hiervoor is dat er door de jaren heen veel verschillende soorten platenspelers zijn gemaakt. De platenspeler bestaat namelijk al heel lang. Het begon vroeger, in 1878. Er was een man genaamd Thomas Alva Edison. Misschien herken je hem wel. Hij ontdekte in dat jaar hoe geluid opgenomen, en daarna weer afgespeeld kon worden. Hiervoor werd door hem een fonograaf gebruik. Doordat hij dit in 1878 ontdekte kennen wij vandaag de platenspeler. Maar uiteindelijk zou je ook kunnen zeggen dat wij Spotify en Soundcloud aan edison te danken hebben. Er zijn nu zo veel verschillende platenspelers. Welke er allemaal zijn lees je hieronder meer over.
Verschillende soorten platenspelers
Er zijn veel verschillende platenspelers. Heel lang was de platenspeler verdwenen uit de woonkamers van menig Nederlander. Maar vanwege recente culturele ontwikkelingen is het weer helemaal in om een platenspeler te hebben. Lekker vintage zo’n platenspeler. Er zijn zoals gezegd veel verschillende soorten platenspelers. Zo heb je de retro platenspeler, deze is het meest populair. Een andere populaire keuze is de moderne platenspeler. Deze is wat vaker voorkomend bij een oudere generatie die niet op zoek is naar nostalgie maar kwaliteit van het geluid. Uiteraard zijn er genoeg ouderen die juist in het nostalgische effect geïnteresseerd zijn.
Zelf muziek maken
Veel mensen die kiezen voor een platenspeler schaffen ook vaak een keyboard aan. Dat is eigenlijk speaker en instrument in een. Een keyboard met 88 toetsen is gelijk aan een piano. Wat voor jou? Kijk dan eens op de site van maxiaxi.