Nederland in Beeld

Industriële fauteuils voorzien comfort van karakter

De intrede van stoere materialen als staal en hout in combinatie met de zo gewaardeerde relaxfauteuil, is bepalend geworden voor menig interieur. Stoer en hip zijn de kenmerken die het eerst in je opkomen wanneer je denkt aan deze fauteuils in industriële trend maar de opkomst van deze stijl is meer dan alleen uiterlijk vertoon.

Perfect te combineren

Een belangrijke kracht van industriële fauteuils is dat ze goed te combineren zijn met vrijwel alle andere woonstijlen. Doordat een industriële fauteuil zelf al een combinatie tussen verschillende materialen is, sluit ze goed aan bij zowel modern interieur als landelijke woonstijlen. Ook prima passend in de huidige trend, waarin ‘vaste patronen’ meer zijn losgelaten en het unieke karakter van verschillende meubels er echt toe is gaan doen.

Ideale eyecatcher

Doordat industriële fauteuils van allerlei soorten metaal, hout en leer zijn, geven ze een robuust karakter aan de woonkamer. Daarmee worden ze ook al vlot echte eyecatchers in het interieur. De kleuren die je veel terugziet, zijn rustige en natuurlijke kleuren die de robuuste materialen complementeren. Hierdoor krijg je een mooi contrast in het interieur en kunnen fauteuils met industriële look als het ware een eigen stempel op het interieur drukken. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een totale industriële inrichting; in beide gevallen voeg je die unieke vintage look toe aan je inrichting.

Vertrouwd comfort

De naam industrieel refereert in eerste instantie aan fabrieken waarbij stevigheid en functionaliteit kernwaarden zijn. Meubels moesten vooral praktisch, sterk en gebruiksvriendelijk gemaakt zijn. Waar het de industriële fauteuil betreft, wordt deze stoere uitstraling op perfecte wijze gecombineerd met de ‘warmte’ van comfort. Ideaal tot rust komen in een setting met een authentiek randje; dat maakt de industriële fauteuil zo enorm populair.

Een duurzame keuze

Naast de unieke uitstraling van de materialen, hebben de robuuste materialen als metaal en hout ook als eigenschap dat ze enorm degelijk zijn. Daarmee is de industriële fauteuil een duurzame aankoop en dat past perfect in de tijdgeest. Het verklaart voor een belangrijk deel dat industriële meubels een echte trend in interieurland werden en daardoor niet meer weg te denken zijn.