Nederland in Beeld

Een uitvaartverzekering kiezen. Welke opties zijn er?

Een gemiddelde uitvaart kost al gauw tussen de € 8.000 en € 11.000. Dat is best een flink bedrag. Als je dit bedrag niet hebt opgespaard voor een uitvaart, kan het verstandig zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten. Op deze manier belast je zo min als mogelijk jouw nabestaanden en kunnen zij zonder financiële last en zorgen afscheid nemen bij je uitvaart.

Wordt iedereen geaccepteerd voor een uitvaartverzekering?

Het kan voorkomen dat een verzekeraar voor uitvaart mensen niet accepteert. Mensen die bijvoorbeeld problemen hebben met hun gezondheid kunnen dan afgewezen worden, als ze een uitvaartverzekering willen afsluiten. Als je gezondheidsproblemen hebt en een verzekering wilt afsluiten, kan het voorkomen dat je in een wachtrij van minimaal 4 jaar belandt. Na 4 jaar premie te hebben betaald, wordt je verzekert met een uitvaart verzekering. Overlijd je voor die 4 jaar, dan wordt 80% van de uitvaart vergoed voor door je verzekeraar.

Als je een uitvaartverzekering of een andere oplossing voor je uitvaart overweegt, kan je kiezen uit vier opties: Kapitaaluitvaartverzekering, Natura uitvaartverzekering, uitvaartdeposito en zelf sparen.

Kapitaaluitvaartverzekering

Je kunt kiezen voor een kapitaaluitvaartverzekering. Als je een kapitaaluitvaartverzekering afsluit, krijgen je nabestaanden het verzekerde bedrag uitgekeerd voor je uitvaart. Je nabestaanden hebben bij het regelen van de uitvaart dan zelf de mogelijkheid om te bepalen aan wat ze het geld besteden.

Natura uitvaartverzekering

Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een natura-verzekering. Bij deze verzekering krijgen je nabestaanden een vast dienstpakket. In veel gevallen krijgen de nabestaanden naast een vast dienstenpakket ook een extra geldbedrag. Het voordeel van een Natura uitvaartverzekering is dat je precies weet wat welke producten en diensten voor je uitvaart vergoed worden. Op deze manier worden je nabestaanden zo min als mogelijk belast.

Uitvaartdeposito

Een uitvaartdeposito kan een goede optie voor je zijn, als je helemaal geen verzekering wilt afsluiten. Als je het geldbedrag voor je uitvaart al (gedeeltelijk) bezit, dan kun je een uitvaartdeposito openen. Op deze rekening kan je dan geld eenmalig of in gedeelten storten. Het voordeel van een uitvaartdeposito is dat je rente ontvangt over het bedrag dat je op het uitvaartdeposito hebt staan.

Zelf geld sparen voor je uitvaart

De laatste mogelijkheid die je hebt, is het sparen voor je eigen uitvaart. Aan een gemiddelde uitvaart kun je rekenen op een bedrag dat tussen de € 8.000 en 11.000. Heb je dit bedrag al opgespaard voor je uitvaart, dan hoef je niet per se een verzekering voor uitvaart af te sluiten. Als je niet tussen de € 8.000 en € en 11.000 op je rekening hebt staan voor je uitvaart, is het echter wel aan te raden om een uitvaartverzekering af te sluiten. Het is echter wel belangrijk om een hoger bedrag als spaargeld te hebben dan het de kosten van je uitvaart, omdat er vaak nog meer kosten bij een uitvaart komen kijken.

Vergelijk de goedkoopste uitvaartverzekeringen

Ben je op zoek naar een goede verzekering voor uitvaart? Goed nieuws. De beste en goedkoopste uitvaartverzekeringen kun je vinden op Verzekering.nl. Op Verzekering.nl kun je gebruikmaken van onze vergelijk tool, zodat je de beste verzekeringen voor uitvaart kunt vergelijken met elkaar. Wil je weten welke opties voor een uitvaartverzekering er mogelijk is voor jou? bekijk dan op verzekering.nl om in kaart te brengen welke uitvaartverzekering het beste bij jou past.