Connect with us

Blog

5 interieur tips voor een nieuwe woonkamer

Heb je net een nieuw huis gekocht, of is je woonkamer verouderd en aan vernieuwing toe? In deze blog geven wij je 5 tips voor een praktische woonkamer.

Je kan de checkbox: ‘droomhuis’ afvinken, maar nu komt nog het inrichten. Er bestaan niet voor niets interieurstylisten, want het inrichtingen van een woning is niet gelijk makkelijk te noemen. Wij geven je daarom tips over het restylen of gewoon inrichten van je woning. Van je wensen op een rij zetten tot het kiezen moet mijn tv meubel zwevend of juist staand. Kom je er uiteindelijk nog niet uit kan je natuurlijk altijd nog een stylist inhuren om met wat vernieuwde ideeën te komen.

5 tips voor het interieur van je woonkamer.

Hieronder vind je 5 tips over de inrichting van je woonkamer. Van het kiezen voor de positie van je tv tot het indelen van een grote of kleine woonkamer.

Tip 1: Positioneer je televisie

In bijna iedere woonkamer komt natuurlijk wel een televisie. Het nadeel van een televisie is dat hij vaak ook de sfeer van de ruimte bepaald. Er zijn daarom steeds meer gezinnen die ervoor kiezen om de tv uit de woonkamer te verbannen. Wil je nu toch echt de tv in de woonkamer hebben, dan kies je voor de juiste positie. Ook waar je tv op staat wil je tactisch een kleur en een vorm geven. Het moet niet te veel opvallen. Zo kies je bijvoorbeeld een tv meubel wit in plaats van zwart. Plaats een tv niet in het midden van een ruimte, maar kies voor een hoek zodat je makkelijk om de tv heen.

Tip 2: Maak een wensenlijst

Een heel belangrijke tip vinden wij toch wel dat je een wensenlijst maakt voor wat je wil in je woonkamer. Zo kan het zijn dat je planten belangrijk vindt of de kleur bruin of je wil juist met houttinten gaan werken. Wanneer je alles naast elkaar zit kan je opzoek gaan naar een mooi kleurenpallet. Bekijk ook eens de opties om een moodboard te maken. Hierin kan je krachtenknipsels of uit tijdschriften gebruiken voor een helder beeld van jouw toekomstige woonkamer.

Tip 3: Doe dit bij een grote woonkamer

Bij grote woonkamers wil je gaan werken met grote objecten. Denk hierbij aan grote planten, een heerlijk royale bank en misschien zelfs een grote tv. Maar je kan in plaats van een tv ook kiezen voor een grote boekenkast vol met boeken. Een vloerkleed is bij grote woonkamers ook vaak slim om de ruimte mee te vullen.

Tip 4: Doe dit bij een kleine woonkamer

Je woonkamer is een stuk kleiner, dus nu moet je slim omgaan met je ruimte. Je wil zitruimte creëren, maar het moet ook niet zo veel worden dat de woonkamer te vol wordt. Kies dus voor stoelen die ruimtelijk ogen, kies niet voor grote sofa’s. Ook wil je kiezen voor bijvoorbeeld een aantal kleine schilderijen in plaats van één hele grote. Dit zijn slimme oplossingen om je woonkamer slim in te delen.

Tip 5: De juiste verlichting

Goede verlichting kan een woonkamer maken of breken. Kies daarom voor verlichting waar je woonkamer mooier van wordt. Denk hierbij aan ledverlichting uit de hoeken, maar ook een mooie staande lamp kan veel doen voor het licht. Het accentueren van bepaalde mooie elementen zoals een plant of een schilderij kunnen een aanzienlijk verschil maken in je woonkamer.

Dit zijn ultieme tips wanneer jij je woonkamer wil gaan indelen, wil je meer weten over het indelen van je woonkamer? Bekijk dan deze video.

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.