Nederland in Beeld

De perfecte tuin voor de nazomer

Wanneer de zomer tot een einde komt, is het vaak in de nazomer nog heel goed toeven in de tuin. Vooral als de avonden nog zwoel zijn en je op jouw terras nog lekker kunt genieten van een glas wijn en een lekkere snack kun je jouw tuin in haar volle glorie aanschouwen. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw tuin ook in de nazomer nog een plek wordt waar je volop kunt genieten? Je kunt onder andere zonwering kopen, maar er zijn ook nog andere manieren waarop dit mogelijk is. En die lees je hier.

De werking van zonwering

Zonwering zorgt er niet alleen voor dat je meer sfeer creëert, maar je bent ook verzekerd van een schaduwplek. Ook in de nazomer kan de zon nog fel zijn en het is dan wel zo prettig dat je daarvoor zonneschermen kunt aanschaffen. Dit zorgt ervoor dat je altijd een plek in de schaduw hebt. Daarnaast zorgt zonwering er ook voor dat de warmte buiten blijft en niet naar binnen gaat. Onder andere met goede rolluiken kun je dit voor elkaar krijgen. Zo kom je niet binnen in een warm huis, maar blijft het binnen lekker koel. Ook in de nazomer is zonwering onmisbaar.

Plaats de juiste planten voor een kleurrijke nazomer

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van je tuin genieten en dat betekent dat je de juiste planten moet plaatsen. Planten die lang door blijven bloeien zorgen ervoor dat jouw tuin ook in de nazomer nog volop kleur geeft. Wat dacht je van echte nazomerbloeiers zoals ooievaarsbek, sieruien, duizendknoop, klokjesbloemen en herfstanemonen. Je kunt daarnaast ook dahlia en canna toevoegen om zo nog meer kleur te krijgen in je tuin, vooral in de nazomer. Bloemen en planten in de nazomer geven vaak rode, oranje en gele tinten: hierdoor is je tuin een kleurrijk plek.

Volop genieten van je eigen tuin

Je kunt het ook op andere manieren gezellig maken in de tuin. Zet mooie tuinmeubelen neer waar je ook in de late avonduurtjes nog lekker in kunt loungen. Het is ook altijd een goed idee om leuke lampjes of andere verlichting in de tuin te plaatsen. Op deze manier ben je niet alleen verzekerd van een mooie, maar ook een gezellige tuin. Er zijn verder nog heel veel manieren waarop je jouw tuin helemaal klaar kunt maken voor de nazomer. Je bepaalt zelf wat je mooi vindt en hoe jij optimaal geniet van je eigen tuin.