Nederland in Beeld

3 ideeën hoe je een nieuwe stijl in huis kunt brengen

Je smaak veranderd naarmate je zelf veranderd. Voor de een is dat elke maand, voor de ander een keer in de zo veel jaar. We hebben wat ideeën voor je verzameld, waarmee je eenvoudig je inrichting kunt aanpassen naar je nieuwe stijl. Verandering hoeft niet perse duur te zijn en kan je juist uitdagen om op creatieve oplossingen te komen. Lees snel verder voor onze tips.

1. Kleed je ramen aan

De ramen in je huis, zijn echte blikvangers, of je het nou wilt of niet. Via je ramen komt er licht naar binnen en daardoor zullen ze altijd opvallen. Je raamdecoratie aanpakken is dan ook een simpele en effectieve manier om jouw nieuwe stijl in je huis binnen te laten. Raamdecoratie is er in verschillende vormen en maten. Je kunt van gordijnen, naar jaloezieën tot duo rolgordijnen. De keuze is reuze, dus probeer eens wat nieuws.

2. Decoratie

De kleine details in je inrichting kunnen het verschil maken, vergeet dus de decoratie niet. Hier onder valt ook wanddecoratie. Een groot schilderij of poster in een lijst, kan een ruimte een volledig andere sfeer geven. Je kunt kiezen voor moderne lijsten of juist klassiekere exemplaren. Wat je ook niet moet vergeten is alle decoratie die aanwezig is op je kasten en planken. Kies je voor kleinere decoratie of juist voor wat grotere elementen. Dit soort keuzes kunnen een ruimte transformeren.

3. Muren

Je muren je zal ze bijna vergeten. Veel mensen hebben vrij neutrale muren. Wit, schijnt het meest voor te komen. Wat begrijpelijk is, wit weerkaats licht en geeft zo een ruimtelijk gevoel. Toch raden we aan verder te denken dan wit. Denk bijvoorbeeld eens aan beige, licht grijs, taupe en crème. Dit zijn kleuren, maar het blijft neutraal. Je kunt ook kiezen voor een accentmuur, met een opvallende kleur. Daarmee zeggen we niet dat er een felle kleur op moet, maar het mag best een gewaagde keuze zijn. Denk aan kleuren van dit moment: donker blauw, olijfgroen, oud roze enz. Kies je favoriete kleur en breng een bezoekje aan je lokale bouwmarkt. Een middagje schilderen en het voelt alsof je een totaal ander huis hebt.

Bedankt voor het lezen van onze ideeën. Veranderingen in je huis kun je net zo duur en ingewikkeld maken als je zelf wilt. Kies dus vooral een optie die bij jou past. Veel plezier en succes met het toepassen!