Nederland in Beeld

Hoe kun je je woonkamer van een make-over voorzien

Hoe kun je je woonkamer van een make-over voorzien

De woonkamer is het hart van het huis. Het is de plek waar we graag gezellig samen zitten met familie en vrienden. De plek waar je tot rust komt na een drukke dag. De plek waar veel herinneringen gemaakt worden. De sfeer en inrichting van je woonkamer zijn daarom erg belangrijk.

Ben jij op dit moment uitgekeken op je woonkamer? Dan is deze blog voor jou. Hier lees je het antwoord op de vraag: hoe kun je je woonkamer van een make-over voorzien?

Nieuwe meubels kiezen en oude meubels hergebruiken

Nieuwe meubels zijn natuurlijk altijd een goed idee als je je woonkamer een nieuwe look wilt geven. Je hoeft zeker niet te wachten tot je huidige meubels versleten zijn. Die kun je verkopen of doneren, zodat ze ergens anders een tweede leven krijgen.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de hele boel te vervangen. Wil je niet zoveel geld uitgeven en investeren in één stuk dat de hele look van je woonkamer kan veranderen? Ga dan voor een nieuwe bank. Dat is in iedere woonkamer het belangrijkste meubel, het vormt namelijk het centrale punt in het interieur.

Geen budget om een nieuwe bank aan te schaffen? Dan kun je natuurlijk ook jouw oude bank een nieuw leven geven. In plaats van simpelweg je oude bank weg te gooien, zijn er verschillende creatieve manieren om deze te hergebruiken en alsnog een uniek element aan je huis toe te voegen. Je kunt ze bijvoorbeeld een nieuwe frisse look geven door de bank opnieuw te laten bekleden met een nieuwe stof of leer Wil je graag het comfort en de structuur van jouw huidige bank behouden, maar wel de stijl veranderen? Dan is een bankhoes misschien de perfecte oplossing voor jou! Hoezen zijn in verschillende stoffen beschikbaar en stellen je in staat om je bank een volledig nieuwe uitstraling te geven. 

Verlichting aanpassen voor een nieuwe sfeer

De verlichting heeft een enorm effect op een ruimte. Het bepaalt hoe de ruimte aanvoelt. Warm en knus of juist fris. En het bepaalt hoe groot de ruimte lijkt. Met goede verlichting kan je woonkamer er een stuk groter uitzien.

Door de verlichting aan te passen, kun je je woonkamer dus een nieuwe look geven. Bijvoorbeeld met dimbare spotjes. En als je er een lekker opvallende hanglamp of vloerlamp bij kiest, heb je ook meteen een nieuwe eyecatcher in de kamer.

Gordijnen en raambekleding vernieuwen

Doe je oude gordijnen weg en ga voor een frisse look. Ook dit maakt een groot verschil.

Kies het liefst voor iets dat echt anders is dan wat je nu hebt. Als je nu standaard vitrage en overgordijnen hebt, kun je bijvoorbeeld voor een strak rolgordijn kiezen. Plisségordijnen of vouwgordijnen zijn ook mooie opties.

Deel je woonkamer opnieuw in

Je kan ook voor een make-over gaan die je niets kost. Hoe? Door voor een nieuwe indeling te kiezen met de meubels die je al hebt. Zet bijvoorbeeld de bank eens op een andere plek en verschuif de tv-kast.

Tip: Als je er de ruimte voor hebt, is het ook mooi om verschillende zones te creëren. Bijvoorbeeld een leeshoek met een fauteuil en leeslamp. Heb je kinderen? Dan is een aparte speelhoek natuurlijk een goed idee.

Een nieuwe look

Er zijn allerlei manieren om je woonkamer een nieuwe look te geven. Je kunt bijvoorbeeld nieuwe meubels en raambekleding aanschaffen, maar ook met een kleiner budget kun je een make-over doen. Bijvoorbeeld door de indeling te veranderen of een van je meubels een nieuw kleurtje te geven.