Nederland in Beeld

Wat komt er bij een nieuw matras kijken?

woman in white tank top sleeping on bed
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Het kopen of huren van een nieuw huis kan een grote stap richting een nieuwe levensfase. Van de financiën tot een de meubels: er komt veel kijken bij een verhuizing. Om je een handje te helpen, staat hieronder een lijstje met zaken die je niet over het hoofd mag zien. 

Financiën

Allereerst is het kopen of huren van een huis een nieuwe grote financiële verplichting. Zorg ervoor dat je je financiën op orde hebt en dat je weet wat je kunt veroorloven. Dit maakt het zoeken naar een geschikte woning ook een stuk makkelijker. Houd rekening met de kosten van een hypotheek, maar ook huur, verzekering, belastingen, voorzieningen en onderhoud zijn kosten die bij een nieuwe woning komen kijken. 

Locatie

Een nieuwe woning kan zijn op een bekende plek of op een hele nieuwe plek. Het is fijn om te weten wat er in je toekomstige buurt te beleven is. Denk bijvoorbeeld na over hoe ver je nieuwe huis is ten op zichten van je werk. Andere factoren waar je rekening mee kan houden zijn het openbaar vervoer, winkels, scholen en ziekenhuizen. De veiligheid van de buurt kan meespelen bij je beslissing. Als je in een nieuwe buurt terecht komt, kan het helpen om al eens in je buurt rond te kijken. Bovendien kan het helpen om contact te leggen met je toekomstige buren. Zo leer je elkaar een beetje kennen! 

Staat van het huis

Voordat je een huis koopt, is het verstandig om te kijken naar de staat van het huis. Misschien koop je wel een ouderhuis, omdat je graag eraan wil klussen. Als dit niet je plan is, is het verstandig om een goede inspectie uit te voeren. Zo ben je er zeker van dat er geen verborgen gebreken zijn en dat je niet voor plotse kosten komt te staan. Bovendien kan je na zo een inspectie rekening houden met reparatie of renovatie kosten, en of deze binnen je budget passen. 

Verhuizen

Het verhuizen zelf, kan een stressvolle ervaring zijn. Het helpt om een weekje speling in te plannen. Je hoopt natuurlijk van niet, maar wellicht komen de meubels te laat of is een onderdeel van de keuken niet op tijd geleverd. Met een spelingsweek houd je rekening met deze tegenslagen. Verder kan je al op tijd beginnen met het inpakken van spullen die je niet op korte termijn nodig hebt. Met professionele verhuizers, of een groot team aan lieve vrienden en familie, wordt het verhuizen een eitje. 

Meubels

Een nieuwe woning betekent waarschijnlijk ook nieuwe meubels. Op veel meubels zitten een lange levertijd, dus hou hier goed rekening mee. Wellicht neem je meubels mee vanuit je vorige woning: dit bespaart natuurlijk al wat geld. Toch moet je hierbij rekening houden met dat je het moet gaan vervoeren. Als je meubels koopt bij een winkel zoals www.Jeha.nl krijg je gratis levering. Dit is ideaal, zo heb je de meubels direct in je nieuwe huis!