Connect with us

Blog

Lunchen in rotterdam: dit zijn de leukste lunchtentjes

Rotterdam is dé culinaire stad van Nederland. Maar juist als er zoveel keuze is, waar moet je dan heen? In deze blog vertellen we jou de lekkerste lunchtentjes op basis van waar je zin in hebt! Het enige dat jij nog hoeft te doen, is een keuze uit het menu te maken. Enjoy!

Struinen door Rotterdam betekent dat je naast de mooiste musea, bruggen, havens en bijzondere bouwwerken óók heel veel lekkere eettentjes vindt. Rotterdam is een unieke stad en dat komt mede doordat ze in de Tweede Wereldoorlog flink zijn gebombadeerd. Hierdoor is de binnenstad niet hetzelfde als bijvoorbeeld een Amsterdam of een Maastricht. Je voelt de historie, maar dan zonder historische gebouwen. Het is industrieel, het is uniek, het is typisch Rotterdam.

 

Lekker eten in Rotterdam. Jazeker! Maar waar heb je zin in?

 1. Ik heb zin in vlees en/of hartigs:

 • Engels, Stationsplein 45, is een écht Rotterdams restaurant waar je nog een aantal heerlijke autenthieke maaltijden kunt vinden. Hollandse pot, dat vind je hier!
 • Op zoek naar een heerlijke sandwich? Die vind je hier! Naast vlees, hebben ze ook vegetarische opties. Maar er zitten een paar heerlijke klassiekers tussen. Je vindt ze op de Coolsingel 141.
 • Bierboutique serveert je alles wat je wilt hebben bij jouw lekkerste speciaalbiertjes. Denk aan gedroogde worstjes, toastjes of een uitgebreide lunch. Ze zitten op de Witte de Withstraat 40B.

 

 1. Ik heb zin in vegatarisch, biologisch en gezond:

 • In het oude zwemparadijs Tropicane maken ze heerlijke vegantische maaltijden voor jou. Je vindt het zwembad op de Maasboulevaard 100.
 • Heerlijk en eerlijk? Dat is Brasserie (H)eerlijk. Broodjes, sapjes en salades. Allemaal biologisch verantwoord. Je vindt ze op de Bergpolderplein 6A.
 • Bij Picknick wordt alles zelf bereid. Zodat ze precies weten wat er allemaal in zit en dan het liefst van zoveel mogelijke lokale en regionale producten. Ze zitten op de Mariniersweg 259.

 1. Ik heb zin in iets zoetigs of iets kleins:

 • Bij Boca’s, Mauritsweg 43, kun je lekker borrellen. Er staan hier namelijk heerlijke borrelplanken op het menu die niet alleen heel lekker zijn om te eten maar ook gezellig om te delen.
 • Op zoek naar een perfecte koffie met wat lekkers? Dan ben je welkom bij Hopper aan de Schiedamse Vest 146.
 • Baker & Moore, hier kun je precies jouw eigen maaltijd samenstellen. Heb je zin in iets klein of juist iets groots? Hier bestel je het met gemakt. Je vindt ze aan de Westblaak 147.

 

Tip: bekijk ook zeker even de menukaart online

 

En als je dan lekker je buikje rond hebt gegeten in een van de luchtentjes die wij hierboven hebben verteld. Dan kun je natuurlijk ook nog even de stad in duiken. Zoals we eerder al zeiden: er is ongelooflijk veel te doen in Rotterdam. We hebben het voor je op een rijtje gezet. Dit kun je allemaal doen in Rotterdam:

 • Bezoek één van de levendige pleinen in Rotterdam, zoals het Stadhuisplein en het Schouwburgplein. De plek waar je de theaters vindt, dus wie weet pak je nog wel een mooie voorstelling mee in bijvoorbeeld de Rotterdamse Schouwburg, de grote bioscoop en concertgebouw De Doelen.
 • Dierentuin Blijdorp ligt onder de rook van Rotterdam. Een heerlijke plek om rond te wandelen en te genieten van alle mooie dieren. Daarnaast is deze plek uitgeroepen tot de mooiste dierentuin van de Benelux.
 • Wandel de Beeldenroute op de Westersingel. Hier vind je 17 beelden van onder meer Pablo Picasso. Herken jij hem?
 • Eet nog wat kleins in de Markthal. Een heerlijke plek waar je heel veel eten kunt vinden. Dus heb jij weer een beetje trek gekregen? Duik dan zeker even de markthal in! En daarbij is alleen het gebouw een pareltje om te bewonderen.
 • Bekijk de Kubuswoningen vlakbij de Oude Haven net de Blaak. Deze 38 kubusvormige paalwoningen bestaan uit drie verdiepingen en zijn ontworpen door Piet Blom. Het zijn unieke bouwwerken die zijn gemaakt tussen 1982 en 1984. Het is zeker even het bekijken waard!
 • Wandel naar de Wilhelminapier. Hier vind je veel luxe hotels, het Luxor Theater en de cruise terminal. Vroeger vertrokken vanuit hier de schepen naar Amerika. Nu is de Kop van Zuid een heel hip gebied. En je hebt prachtig uitzicht op de Erasmusbrug.
 • Museumpark Rotterdam, hier vind je maar liefst 6 musea die op loopafstand bij elkaar vandaan liggen. Nederlands Architectuurinstituur, de Kunsthal, het Museum Booijmans Van Beuningen, Villa Sonneveld, het Chabot Museum en het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.
 • Ga uitgebreid winkelen in de Koopgoot. Hier vind je veel bekende winkels en je hebt geen last van verkeer in deze bijzondere winkelstraat want een groot deel van deze straat ligt onder de grond van de Coolsingel.
 • Rotterdam nog niet gezien na een dag? Ga dan slapen in het hotel van de Euromast en lig maar liefst 185 meter boven de grond. Het is de hoogste toegankelijke toren van Nederland en de bijzondere glazen lift brengt je helemaal naar boven. De Rotterdames zijn trouwens erg trots op de mast en dan vooral op het spitse gedeelte van de toren. Dit tekent namelijk de skyline van de stad, natuurlijk samen met de Erasmusbrug.
 • Bezoek het havengebied van Rotterdam. Dit gebied heeft Rotterdam natuurlijk groot gemaakt en is nog steeds een plek van veel bedrijvigheid. Het is bijzonder om hier te lopen en de grote schepen met de goederen te zien binnenkomen.

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.