Nederland in Beeld

Kantoorinrichting kiezen voor een kleine ruimte

Niet iedereen is gezegend met een groot kantoor. Sterker nog: het overgrote deel doet het met een kleine ruimte. Om nog maar te zwijgen over het aantal mensen dat tegenwoordig vanuit huis werkt. Lijkt het onmogelijk om jouw werkplek effectief in te richten door gebrek aan ruimte? Dan is het wellicht een kleine troost om te weten dat je niet alleen bent. Bovendien zijn er enkele manieren waarop je je werkplek niet alleen groter kunt laten lijken, maar er ook voor kan zorgen dat alle benodigde kantoormeubelen gewoon geplaatst kunnen worden. Maar hoe pak je dit dan precies aan? 

De juiste meubelen kiezen 

Ga je kantoormeubelen in Amsterdam kopen? Dan is het eerst belangrijk om te weten wat je nodig hebt. Zeker bij een kleinere ruimte is het van belang dat de juiste meubels worden gekocht. Er is immers weinig ruimte voor fouten. 

Kies bij voorkeur voor zogenaamde multifunctionele meubels. Dit zijn meubels die voor meerdere doeleinden kunnen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een bureau met veel opbergruimte. Op die manier is het niet nodig om nog een extra kastje te plaatsen, omdat je alles ook netjes in het bureau kunt opbergen. 

Let ook op de uitstraling van de meubels. Hoewel massieve meubels erg mooi staan, laten ze de ruimte meestal wel wat kleiner voelen. Dit is iets wat je juist in een kleinere ruimte niet wilt. Kies daarom liever voor smallere meubels en meubels die op poten staan. Zo zie je meer van de ruimte en oogt deze groter. 

Heb je kasten nodig? Kies dan eerder voor hoge smalle kasten. Door met hoogte te werken, blijft er meer ruimte over en geniet je alsnog van voldoende opbergruimte. 

Lichte kleuren

Met kleur kun je heel veel doen voor een ruimte. Het fijne van design kantoormeubilair is dat ze meestal in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Kies vooral voor lichte kleuren. Deze laten de ruimte optisch groter lijken. Dit hoeft ook niet altijd wit te zijn. Een lichte blauwe kleur werkt bijvoorbeeld heel rustgevend, heeft een vergrotend effect binnen de ruimte en kan zelfs de concentratie verbeteren. 

Wees kritisch 

Het is belangrijk om kritisch te blijven bij het kiezen van een nieuwe kantoorinrichting. Het is heel verleidelijk om toch maar overstag te gaan en een complete set te kopen, terwijl je een deel van de meubels misschien helemaal niet gebruikt. Juist in een kleine ruimte geldt: less is more. 

Kies daarom enkel meubels waar je ook echt iets aan hebt. Vraag je dus bij elke aankoop af hoe vaak je dit meubelstuk daadwerkelijk zal gebruiken. Zorg ervoor dat de basis klopt en als er dan nog ruimte over is, kan je altijd nog naar iets extra’s kijken. Maar pas hier wel mee op. Hoe meer meubels en accessoires, hoe drukker de ruimte oogt en hoe kleiner deze ook zal lijken. 

Voldoende opbergruimte 

Voldoende opbergruimte is een absolute must in een kleine ruimte. Een rommelige ruimte oogt namelijk al snel een stuk kleiner. Bovendien geeft het ook nog eens een onprofessionele uitstraling. Zorg er daarom voor dat losse spullen netjes opgeborgen kunnen worden.