Nederland in Beeld

Hoe daag je jezelf in het komende jaar uit?

Een nieuw jaar biedt altijd nieuwe kansen. Wellicht heb je al goede voornemens opgesteld. Of wil je dit jaar wellicht op zoek naar een nieuwe baan. Dat kan een verstandige keuze zijn, bijvoorbeeld als je het idee hebt dat je in een sleur leeft.

Is dat inderdaad het geval? Dan is dit hét moment om jezelf eens uit te dagen. Daar heb je voldoende mogelijkheden voor!

Zet je in voor een goed doel

Wil je jezelf in dit jaar echt eens uitdagen? Je hoeft dit niet altijd in eigen belang te doen. Je kunt je eigen belang namelijk ook combineren met het belang van een goed doel. Ga bijvoorbeeld fietsen voor het goede doel. Je daagt jezelf hiermee uit, je haalt geld voor een goed doel op en je bent ook nog in beweging. Dit is dus een absolute win-win-win combinatie!

Overigens hoef je niet per sé op een intensieve manier iets voor het goede doel te doen. Je kunt ook doneren aan een goed doel of je op een andere manier inzetten. Daag jezelf gewoon eens uit voor het goede doel. Daar hebben meerdere partijen baat bij.

Probeer een nieuwe sport uit

Je kunt er ook voor kiezen om een nieuwe sport uit te proberen. Onder meer padel is een sport die veelvuldig beoefend wordt. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze sport of naar andere sporten.

Probeer je een nieuwe sport uit? Stel dan direct ambitieuze doelen voor jezelf op. Uiteraard doe je dit alleen als de sport je bevalt. Mocht de sport je niet bevallen, kies je beter voor een andere sport.

Leer nieuwe vaardigheden

Dit jaar is ook het uitgelezen moment om nieuwe vaardigheden te leren. Kies iets uit wat je altijd al hebt willen kunnen of willen doen. Wil je bijvoorbeeld programmeren? Wil je leren breien? Of wil je kunnen 3D printen? Het maakt niet uit wat de gewenste nieuwe vaardigheid is; daag jezelf gewoon uit!

Maak mooie reizen

Ben je door de sleur van het leven geraakt? Dan is het van belang om uit de dagelijkse gang van zaken te komen. Daar heb je meerdere mogelijkheden voor, waaronder het maken van een mooie reis. Wellicht kun je hiervoor onbetaald verlof aanvragen. Of je neemt al je vakantiedagen van dit jaar in één keer op.

Een mooie reis maken, levert je ontzettend veel. Je doet veel nieuwe ervaringen op, je maakt kennis met nieuwe culturen en je krijgt veel nieuwe inzichten. Tijdens deze reis denk je waarschijnlijk ook een stuk minder aan je smartphone. Kom je ook nog eens van die ‘verslaving’ af!

Stel financiële doelen op

Geld maakt niet gelukkig, maar je hebt geld absoluut nodig in het leven. Je kunt je ook op financieel vlak prima uitdagen. Stel hiervoor realistische en ambitieuze financiële doelen op. Geef jezelf bijvoorbeeld een bepaald doel om te sparen. Of stel een bepaald extra aflos doel voor je hypotheek. Met zulke doelen kan geld je alsnog gelukkig maken!