Nederland in Beeld

Heb jij al een passende autoverzekering gevonden?

Weet je welk soort verzekering je voor je auto afgesloten hebt? Veel mensen hebben geen idee wat ze geregeld hebben wanneer het gaat over hun autoverzekering. Dat hoeft niet meteen problematisch te zijn, maar het kan hierdoor wel gebeuren dat je meer voor je verzekering betaalt dan nodig is, of dat je juist niet voldoende gedekt bent. Dan kan je het beste je autoverzekering berekenen. Is de polis nog passend bij de auto waarin je rijdt? Grote kans dat je namelijk een besparing kunt realiseren. Is het niet omdat je misschien beter gedekt kunt worden, dan wel omdat je minder premie gaat betalen. 

Is een goede verzekering voor je auto regelen veel werk? 

Een verzekering voor je auto afsluiten of aanpassen, is een fluitje van een cent. Je kunt namelijk online je auto verzekeren. Het is de kunst om een passende verzekering te kiezen die aansluit bij wat je wagen nodig heeft. Hoe weet je wat dit is? Door te kijken naar de leeftijd van je auto. Je verzekeraar heeft de polissen namelijk ingedeeld op leeftijd. Cruciaal voor de vraag of je wagen nog gerepareerd moet worden, is de leeftijd van je auto. Naarmate je wagen ouder wordt, gaat zijn dagwaarde naar beneden. Op een gegeven moment is je wagen nog maar zo weinig waard dat het duurder is om schade te herstellen dan om een andere auto te kopen. Om die reden hoef je oudere auto’s ook niet zo uitgebreid te verzekeren, omdat ze vaak toch niet hersteld worden. Een passende verzekering is daarom een polis die aansluit bij de leeftijd van je auto. Wij laten de drie opties aan je zien. 

Je kunt kiezen uit drie opties binnen de basisverzekering 

Je bent wettelijk verplicht om je auto te verzekeren. Dat kun je doen door middel van een van de drie basisverzekeringen. De eerste is de allrisk verzekering voor auto’s die maximaal zes jaar oud zijn. Met dit pakket wordt alle schade uitgekeerd, ongeacht of jij dit veroorzaakt hebt of iemand anders tijdens bijvoorbeeld een inbraak in je wagen. Voor auto’s van zes tot negen jaar oud, is de WA+ Beperkt Casco de beste verzekering. Met dit pakket kun je wel schade door inbraak, brand of een botsing met een loslopend dier claimen, maar je kunt geen schade laten uitkeren die je opgelopen hebt tijdens een ongeluk dat je veroorzaakt hebt. Tot slot is er nog de WA-verzekering. Deze is de beste keuze voor mensen die een auto hebben van negen jaar of ouder. Hiermee kun je anderen schadeloos stellen. Wil je je auto passend verzekeren, neem dan de polis die aansluit bij de leeftijd van je wagen.  

Haal het maximale uit je autoverzekering met extra polissen

Een andere manier om meer uit je verzekering voor je auto te halen, en dus meer geld te besparen, is door een extra polis toe te voegen. Je betaalt weliswaar iets meer premie per maand, maar je krijgt daar veel voor terug. Neem bijvoorbeeld pechhulp. Met dit pakket kun je altijd assistentie inschakelen wanneer je met pech langs de kant van de weg komt te staan. Lees de voorwaarden even goed door want je hebt pechhulp voor Nederland en voor het buitenland waardoor je dus ook tijdens je vakantie hulp kunt inschakelen. Bekijk alle opties even op de site van je verzekeraar, stel het pakket samen waar je het meeste baat bij hebt en sluit je polis vandaag nog af. Met een paar muisklikken is alles zo geregeld. Kijk snel hoeveel geld je kunt besparen door je polis even opnieuw af te stellen op je wagen.