Nederland in Beeld

Drie apparaten die je nodig hebt voor je badkamerverbouwing

Verbouwen is stressvol, zeker als je dit helemaal zelf doet. Daarom is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Om goed voorbereid te zijn, moet je je huis goed kennen, het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat de indeling van de leidingen is, en of er riolering op de juiste plekken in de badkamer zit. Wanneer je alle belangrijke informatie hebt verzameld, kun je beginnen met het plannen van de badkamerindeling. Denk er bijvoorbeeld aan dat je de wastafel, douche, en wc op een goede afstand van elkaar houdt, misschien is het ook nodig om een muurtje te plaatsen om zo meer privacy te creëren. In deze blog vertellen we je welke apparaten je nodig kan hebben bij het verbouwing van je badkamer.

Leidingzoeker

Tijdens het voorbereiden van de badkamerrenovatie moet je weten waar alle leidingen zitten voordat je de badkamer anders in gaat delen. Het gebeurt vaak dat mensen al beginnen met het plaatsen van de douche of de wc, zonder dat ze weten waar het op aangesloten kan worden. 

Je hebt geluk als je een plattegrond kunt vinden van de leiding indeling. Maar het is alsnog handig om een leidingzoeker te gebruiken voordat je in de muren gaat boren. Dit apparaat meet precies waar je wel en niet kunt boren. Je wilt namelijk echt niet een vertraging oplopen omdat je een leiding hebt doorboort, dit kan schade opleveren in de badkamer en in de rest van het huis. Bij het gebruiken van een leidingzoeker is het wel zo handig om al je sieraden af te doen, verwijder ook andere metalen materialen en elektrische apparaten wanneer je de leidingzoeker gebruikt.

Vuilwaterpomp

Kom je er achter dat je geplande plekken voor de wasbak, toilet of douche niet passen bij het rioleringsysteem in je huis? Geen paniek! Dan is er altijd nog de vuilwaterpomp. De vuilwaterpomp zorgt er voor dat het zwarte en grijze afvalwater afgevoerd wordt. Zwart afvalwater komt van het toilet en grijs afvalwater komt bijvoorbeeld uit het bad, de douche of wastafel.

De vuilwaterpomp pompt het afvalwater naar de septic tank of de riolering. Het is belangrijk om te weten hoeveel pompcapaciteit de pomp moet hebben, want er zijn veel verschillende soorten vuilwaterpompen. In een badkamer heb je niet een pomp nodig met een hele hoge pompcapaciteit in vergelijking met rioleringswerkzaamheden die in kelders of straten gebeuren. Bij Visser & Visser kun je vuilwaterpompen en andere apparaten kopen voor het verbouwen van je badkamer.

Haakse slijptol

Een haakse slijptol kun je niet missen tijdens het verbouwen van je badkamer. Je gebruikt de haakse slijptol voor het slijpen en vormen van tegels, maar ook voor het creëren van openingen in de muren. De haakse slijptol is erg handig voor het slijpen van steen, hout en metaal. Dit apparaat kan dus niet ontbreken in je gereedschapskist!