Zo maak je je tuin kids-proof

Als je kinderen hebt rondrennen thuis, is het fijn om ze af en toe los te kunnen laten in de tuin. Als je een tuin tot je beschikking hebt is het wel belangrijk om deze helemaal kids-proof te maken! Er zijn namelijk nogal wat dingen waar je op moet letten. Denk hierbij aan welke spullen je in de tuin neerzet en waar je deze laat zodra de kinderen gaan spelen, welk speelgoed je kunt kopen voor in de tuin en welke bloemen of planten je wel en niet kunt neerzetten! Wij hebben wat handige tips voor je op een rijtje gezet:

Meubels

Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoe groot je tuin is, maar als je de ruimte hebt is een leuke tuinset een goeie manier om je tuin te betrekken bij je huis! Je kunt daar dan, als het lekker weer is, eten met het hele gezin en spelletjes spelen. Als je zo’n tuinset wilt bestellen , let er dan op dat deze inklapbaar is zodat je hem kunt wegzetten als je meer ruimte wilt creëren. De kinderen kunnen dan lekker spelen zonder dat er dingen in de weg staan.

Speelgoed

Qua speelgoed heb je in de tuin veel mogelijkheden! Je kunt bijvoorbeeld een zandbak neerzetten, loopfietsen en skelters in de tuinschuur zetten en deze pakken wanneer je ze nodig hebt! Sowieso is een schuur een hele handige plek om alle spullen voor de tuin in kwijt te kunnen zodat ze niet in de weg staan en droog blijven!

Ook een speeltoestel of trampoline kan, als je er de ruimte voor hebt, een superleuke manier zijn voor je kinderen om in de tuin te kunnen spelen. Hou wel rekening met de leeftijd van je kinderen, want sommige speeltoestellen kunnen nog te gevaarlijk zijn voor jonge kinderen. Zorg dat het toestel op een zachte ondergrond kan staan, zoals rubberen tegels of gras.

Giftige planten en bloemen

Kinderen stoppen vaak van alles in hun mond, en dit zal in een tuin ongetwijfeld ook gebeuren! Het is dan ook heel belangrijk om je tuin zo veilig mogelijk te maken voor hen! Giftige planten en bloemen zijn dus heel gevaarlijk om in je tuin te hebben staan, dus probeer hier slimme keuzes in te maken. Heb je zelf niet veel verstand van planten? Vraag dan advies bij een tuincentrum of plantenwinkel. Zo weet je zeker dat je tuin helemaal kidsproof is en je je nergens zorgen over hoeft te maken.

Vijver

Een vijver in de tuin staat natuurlijk heel erg mooi, maar zonder de juiste maatregelen kan het supergevaarlijk zijn! Kinderen kunnen namelijk in een heel klein laagje water al verdrinken. Zorg er dus voor dat je altijd toezicht houdt als ze in de tuin zijn. Zorg ook voor een stevig, goed afsluitbaar hek rondom de vijver zodat ze er niet per ongeluk in kunnen vallen.

Hopelijk hebben we je in dit artikel een paar handige tips gegeven om je tuin zo kindvriendelijk mogelijk te maken en kunnen jullie nu als gezin onbezorgd van jullie tuin genieten!

Vers van de pers