Zo maak je een barbecue haute cuisine

Het zonnetje schijnt, de temperatuur loopt op en de dagen lijken ontzettend lang. Dat zijn de dagen dat je niets liever wilt dan de barbecue aanslingeren om heerlijk te gaan genieten van lekker eten. Samen met je gezin, je vrienden of met familie. Maar hoe zorg je er nu voor dat je een barbecue naar een hoger niveau tilt? Wij vertellen het jou in deze blog!

De ingrediënten voor een barbecue zijn gelukkig simpel. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere salade, groentes om te grillen op de barbecue, sausjes en natuurlijk vlees of vleesvervangers op de barbecue. Vroeger werd het vlees op de barbecue gelegd en aten we onszelf vol met stokbrood. Maar je kan tegenwoordig meer haute cuisine toevoegen aan je barbecue vandaag de dag.

1. Steek de barbecue op tijd aan

Je barbecue aansteken kan wat tijd in beslag nemen. Nu kan je er ook voor kiezen om een elektrische barbecue aan te steken, maar voor wie liever op houtskool of briketten wil barbecueën is het goed om even te weten hoe. Je kan houtskool namelijk aansteken met aanmaakblokjes. Of gebruik een brikettenstarter. Wanneer de kolen of briketten niet meer vlammen of egaal grijs kleuren, is het klaar. Het kan soms wel dertig minuten duren. En je wil niet dat iedereen van de honger al het brood gaat op eten.

2. Bedenk van tevoren de gangen

Tegenwoordig kun je vaak gemarineerd vlees kopen in de supermarkt. Je gooit wat hamburgers, kippenpootjes en vleesspiesjes in je karretje en je hebt een barbecue. Maar je kan er ook voor kiezen om meer in gangen te gaan denken. Bijvoorbeeld door echte gerechtjes te bereiden. Denk aan gevulde portobello ’s, bavette, een stuk lamsvlees of zalm op de barbecue of gepofte aardappels. Door te variëren voorkom je dat iedereen zich vol eet aan enkel en alleen vlees. En wat denk je van gegrilde meloen met feta? Er is zoveel mogelijk op de barbecue!

3. Creëer rust tussen de gangen

Vlees of vis heeft vaak tijd nodig om te garen. Dit gaat nu eenmaal minder snel dan in de pan. Draai je vlees bijvoorbeeld ook niet constant om. Het heeft meerdere minuten nodig om te garen. Hierdoor creëer je ook meer rust tussen de gangen. Het laatste wat je wilt is dat iedereen al vol zit van de eerste gang of nog erger van het stokbrood.

Tip! Vlees online bestellen? Tegenwoordig kun je heel goed en kwalitatief lekker vlees online bestellen. Dan wordt het zo bij je thuisbezorgd!

4. Denk na over de bijgerechten

We hadden het net al eventjes over stokbrood. Stokbrood zorgt ervoor dat je snel vol zit. Vaak is hetgeen dat op de barbecue ligt het belangrijkste van de avond. Het zou dus zonde zijn als dat niet op wordt gegeten. Hier zit ook de meeste liefde in. Let er dus op wat je ernaast serveert. Denk aan lekkere salades, knapperige gegrilde broodjes met tomatensalsa of gegrilde groentes. Het is verstandig om de bijgerechten dus niet te machtig te maken, maar het liefst een luchtige tegenhanger van vlees of vis.

5. Serveer de juiste drank

Naast karaffen met muntwater of water met vruchten erin, wil je natuurlijk ook de juiste drank serveren. Hierbij het belangrijk dat je kiest voor één soort drank. Bijvoorbeeld verschillende soorten wijnen die passen bij hetgeen dat je serveert. Of speciaalbiertjes als je het wat zwaarder wilt maken. Weten welke wijn je het beste kunt serveren bij de barbecue? Ze vertellen het je in deze blog! 

Vers van de pers