Deze hulpmiddelen helpen jou comfortabeler thuis te blijven

De afgelopen jaren hebben veel mensen het thuiswerken uitgevonden. In veel gevallen omdat dit werd geeist door werkgevers, die dit in hun verdediging weer opgelegd kregen door de overheid (hello, coronacrisis…). Ook als je niet per se thuis hoefde te werken is de kans wel groot dat je veel meer tijd thuis hebt gespendeerd door alle lockdowns. Daarnaast zijn er ook veel mensen die simpelweg de deur niet uit kúnnen, bijvoorbeeld omdat ze ziek zijn. En als je dan toch thuis blijft, dan kun je er maar beter het beste van maken. Daarom verzamelen we in dit artikel een aantal hulpmiddelen die jouw thuissituatie hopelijk nog comfortabeler kunnen maken.

Toiletverhoger

Wanneer je wat ouder wordt of minder mobiel bent dan de meeste mensen, dan kunnen soms de meest ‘simpele; ondernemingen nog een hele uitdaging zijn. Denk bijvoorbeeld aan een bezoekje aan de wc. Wanneer het moeilijker wordt om te hurken of om omhoog te komen, dan duurt een wc-bezoekje vaak veel langer en kost het ook meer inspanning. Een toiletverhoger kan dan een hele fijne oplossing zijn om dit probleem te verhelpen: zo hoef je namelijk minder diep te zitten, waardoor naar de wc gaan een stuk makkelijker wordt.

woman in blue button-down shirt smiling in front of camera

Bedtafel

Ook een bedtafel kan voor veel mensen, maar vooral voor veel ouderen, een uitkomst bieden. Hierdoor heb je vanuit je bed gemakkelijk toegang tot boeken, eten en drinken. Zeker voor mensen die veel tijd spenderen in hun bed (bijvoorbeeld door ziekte) is dit een uitkomst. Een bedtafel biedt daarnaast ook de mogelijkheid om ’s avonds in bed te kunnen lezen. Bij veel bedtafels is het tafelblad draaibaar, waardoor je hem schuin kunt draaien en zo vanuit bed kunt lezen. Sommige bedtafels kunnen ook gebruikt worden als hulpmiddel om uit bed te komen.

Slimme accessoires

Slimme accessoires in huis kunnen het leven ook een stuk gemakkelijker maken. Door bijvoorbeeld te kiezen voor slimme raamdecoratie hoef je nooit meer naar elk gordijn te lopen om deze dicht te doen, maar kun je gewoon een app op je telefoon openen en te selecteren dat je wilt dat de gordijnen dichtgaan. Hetzelfde geldt voor licht – er zijn veel slimme lichtsystemen waardoor je nooit meer aparte lichtbron hoeft te lopen om deze in- of uit te schakelen.

Bedplankje

Naast een bedtafel die je naast je bed kunt zetten, kun je ook kiezen voor een bedplankje die je kunt uitklappen en zo kunt gebruiken ín je bed. Hiermee verschilt een bedplankje dus van een bedtafel (zoals hierboven genoemd) omdat je deze vaak naast het bed plaatst. Een bedplankje zorgt er niet alleen voor dat je je geliefde altijd op de juiste manier kunt verassen met een ontbijt op bed, maar ook dat je heel comfortabel series vanuit bed kunt kijken zonder dat je je laptop constant op schoot moet hebben of je telefoon vast moet houden. Daarnaast biedt een bedplankje ook de ultieme mogelijkheid om thuis te kunnen werken: door een laptop op het bedplankje plaatsen, maak je van je bed een uitermate geschikt kantoor.

Vers van de pers