Zo ontdek je jouw eigen kledingstijl

Koop jij altijd maar wat de paspop aanheeft? Of moet je altijd de hulp van een vriendin inschakelen bij het aanschaffen van een nieuwe outfit? Het is belangrijk om te bedenken of wat jij koopt ook is wat jij leuk vindt. Uiteindelijk ben jij namelijk degene die de kleding moet dragen en zich er comfortabel in moet voelen. Maar wat vind jij eigen leuk? In dit artikel leer je hoe je jouw eigen kledingstijl ontdekt.

Verdiep je in de mogelijkheden

Oké, dus jij wilt je eigen kledingstijl ontdekken? De eerste stap is om inspiratie op te doen. Kijk eens in modebladen, op sociale media en op blogs. Welke stijlen zijn er allemaal en wat vind jij nou eigenlijk écht leuk? Maak van de outfits die jij tof vindt een collage.

Wat hangt er in je kledingkast?

Voor het ontdekken van je kledingstijl hoef je echt niet allemaal nieuwe items aan te schaffen. Kijk eerst eens naar wat er al in je kledingkast hangt. Vergelijk de inhoud van de kast met je collage. Komen er items overeen? Dan zijn dit waarschijnlijk kledingstukken die helemaal passen bij jouw kledingstijl!

Liggen er in je kast ook kledingstukken die helemaal niet bij je passen? Doneer ze dan aan vrienden of familieleden die er wél blij van worden. Misschien hebben ze ook wel kleding in hun kast liggen die ze zelden aandoen en kunnen jullie ruilen.

Probeer eens wat uit

Nu je een beetje een idee hebt van welke kledingstijlen jij houdt, is het de tijd om te experimenten. Je weet pas of een outfit bij je past als er mee hebt rondgelopen. Doe het dus gewoon een dag of meerdere dagen aan.

Voel je je zelfverzekerd in de outfit? Ben je blij met hoe je eruit ziet? Dan past deze kledingstijl waarschijnlijk het best bij jou. Als je juist heel oncomfortabel wordt van een bepaald kledingstuk dan is het misschien simpelweg niet jouw stijl.

Tijd om te shoppen!

Nu alle kledingstukken die niet bij je passen de deur uit zijn, is het tijd om je kledingkast aan te vullen met nieuwe items. Zorg dat je altijd een aantal goede basics in huis hebt om opvallende kledingstukken mee te combineren. Denk aan topjes, een jurkje en goede broeken.

Maak voordat je gaat shoppen een lijst van items die je nodig hebt. Veel online winkels hebben tegenwoordig de optie om ‘je favorieten’ op te slaan. Zo kan je een mooi overzicht maken van je potentiële nieuwe aankopen. Vergeet niet: het doel is dat jij straks blij wordt van de kleding die je aantrekt.

Vers van de pers