Ruzie in je relatie? Zo maak je het weer goed!

Zelfs in de beste relatie wordt er ruzie gemaakt. Hoewel een ruzie natuurlijk niet fijn is, kan het er wel voor zorgen dat jullie hierna juist closer worden. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat jullie het met elkaar goedmaken. Maar hoe pak je dit het beste aan? Wij geven je een aantal handige tips hiervoor.

1. Geef elkaar de ruimte
In een ruzie worden vaak in the heat of the moment, dingen gezegd waar men later spijt van krijgt. Komen jullie er op dit moment niet helemaal uit? Geef elkaar de ruimte en verplaats je eens in de ander. Als jij jouw partner bent begrijp je dan waarom je partner boos is? Ga ook na of je misschien in de ruzie dingen hebt gezegd waar je misschien spijt van hebt. Als je dit allemaal voor jezelf op een rij hebt, dan is het makkelijker om straks weer het gesprek aan te gaan.

2. Praat met elkaar
Hebben jullie elkaar even met rust gelaten? Dan is het tijd om de ruzie uit te praten. Laat de ander uitpraten en vertel ook dat jij hebt nagedacht en hoe je er nu tegenaan kijkt. Praat op een volwassen manier met elkaar. Het kan zijn dat je het misschien nog niet eens bent met je partner, maar je hoeft immers niet altijd op één lijn met elkaar te zitten. Bied in ieder geval je excuses, als jij iets hebt gedaan of gezegd waar je spijt van hebt. Dit lucht op voor jezelf, maar het geeft ook rust voor de ander.

3. Goedmaken maar!
Is jullie ruzie uitgepraat? Besteed dan even iets meer aandacht aan elkaar dan normaal. Je zal zien dat je hierdoor nog dichter tot elkaar groeit. Ga ’s avonds gezellig met z’n tweeën een filmpje kijken. Natuurlijk mag een dikke knuffel en kus ook niet ontbreken. Oh en vergeet niet, ze zeggen altijd dat goedmaakseks de beste seks is..

Vers van de pers