Nederlandse gezinnen blijven in Europa dit jaar

Na het bekijken van een overzicht van de mooiste steden in Europa kom je er al snel achter, dat een verre reis naar Amerika of Australië niet noodzakelijk is. Momenteel kan het ook niet, daar de Verenigde Staten en Australië hun grenzen voorlopig gesloten houden voor Europese toeristen. Er is nog geen duidelijkheid over het moment waarop de grenzen weer geopend worden voor toerisme. Populair bij het bezoeken van Europese landen is het huren van een camper. Het maakt je minder afhankelijk van drukke campings en hotels, waarmee je de kans op een besmetting met het coronavirus kunt verkleinen. Diverse verhuurders van campers geven aan het niet eerder zo druk te hebben gehad. Ook melden ze voor de komende maanden nauwelijks of geen beschikbaarheid meer te hebben.

Jongere kinderen in gezinnen vaak niet gevaccineerd

Een reden om binnen Nederland te blijven is het feit, dat veel jongere kinderen in gezinnen vaak niet volledig gevaccineerd zijn. Voor een reis naar het buitenland moeten zij zich om deze reden verplicht laten testen. Daarbij lopen ze het risico ernstig ziek te worden van het coronavirus. Iets waarop de kans veel kleiner is na een dubbele vaccinatie. Het is geen fijn idee, dat je het risico loopt dat je kinderen in een buitenlands ziekenhuis komen te liggen. Door de vakantie uit te stellen tot het najaar of volgend jaar zomer voorkom je het. Daarbij heeft Nederland tal van mooie plekken te bieden. Populair zijn Vlieland, Texel en Terschelling. Op deze Waddeneilanden vind je fraaie stranden, leuke fietsroutes en knusse dorpjes (bron: https://woty.nl).

In het najaar weer massaal naar het buitenland

Niet iedereen liet zich afschrikken door de verplichte test en het risico om in het buitenland ernstig ziek te worden. Deze zomer gingen aanzienlijk meer Nederlandse gezinnen op vakantie, dan vorig jaar. Mede doordat een groot deel van de bevolking al wel volledig gevaccineerd is en door het loslaten van de regels in diverse Europese landen. Naast de groep die al op vakantie ging in de zomer, is er ook een groep die de vakantie heeft uitgesteld tot in het najaar. Het verklaart waarom verhuurders van campers nauwelijks campers beschikbaar hebben in de herfst. Ook reisbureaus zien dat het aantal geboekte vakanties in het najaar oploopt.

Werkgevers maken zich zorgen om continuïteit bedrijfsvoering

Hoewel verschillende partijen profiteren van de geboekte vakanties en gehuurde campers, zijn er ook partijen die zich zorgen maken. Werkgevers zien dat er een stuwmeer van vakantiedagen ontstaan is in de afgelopen anderhalf jaar. Nu de regels steeds verder worden losgelaten, loopt men het risico dat een groot aantal werknemers verlof opneemt in het najaar of tegen het begin van de winter. Het kan de continuïteit van de organisatie in gevaar brengen. Reden voor veel werkgevers om het gesprek aan te gaan met hun medewerkers, om samen tot het beste moment te komen voor een vakantie.

Vers van de pers