Een houten schuur renoveren doe je zo

De meeste mensen hebben wel een houten schuur in de tuin staan. Erg handig om alle seizoensspullen in op te bergen of om de fietsen in te stallen. Hout is echter wel een materiaal wat je regelmatig eventjes moet bijwerken. Hieronder vertellen we je meer!

Waarom houten schuren renovatie nodig hebben

Mensen denken misschien dat het hout sterk en duurzaam is. Na verloop van tijd kan hout echter rotten. Hout kan ook droog worden waardoor het kwetsbaar is voor barsten. Dit kan komen door achterstallig onderhoud. Een houten schuur die in de tuin staat, heeft regelmatig een opknapbeurt nodig. Zeker als je wilt dat de spullen die erin staan netjes en heel blijven is het we zo handig als alles droog blijft binnen.

Renovatie van een houten schuur: kosten en materialen

Een houten schuur in verval moet worden gerenoveerd. Dit kun je zelf doen, door bijvoorbeeld de boel te schuren, een voorlak te gebruiken als de Sikkens Rubbol Primer en daarna de boel te schilderen. Houd er wel rekening mee dat het hier niet om een dagje werk gaat, maar dat je vaak wel even moet wachten tot de verf goed is gedroogd. Vaak kan je pas daarna weer een nieuwe laag er overheen doen. Onze tip: heb je tijd genoeg doe het dan lekker zelf, heb je een druk bestaan en kom je er bijna niet aan toe, huur iemand in.

Tips voor het renoveren van een houten schuur

Omdat hout na verloop van tijd uitdroogt, moet je vocht toevoegen. Daarnaast moet het hout worden schoongemaakt. Lees je goed in hoe je met het betreffende hout moet omgaan en welke materialen geschikt zijn om te gebruiken en op welke manier. Op internet kun je al heel erg veel informatie vinden. Kom je er niet uit, vraag dan iemand met verstand van zaken om hulp.

Vers van de pers