Een haartransplantatie ondergaan: dit kost het!

We mogen in onze handen knijpen dat er tegenwoordig mogelijkheden bestaan om onze onzekerheden aan bepaalde uiterlijke kenmerken te verhelpen. Wanneer je last hebt van een kalende kruin of dieper wordende inhammen, dan heb je de mogelijkheid om dit te verhelpen met een haartransplantatie. Ondanks dat het steeds populairder wordt, zijn deze transplantaties vaak kostbare en complexe medische ingrepen. In dit artikel nemen we je mee in de kosten van deze transplantatie. Lees je mee?

Zo werkt een haartransplantatie

Wist je dat we dagelijks ongeveer 100 tot 150 haren verliezen? Hier merken we gelukkig niets van, omdat er ook hetzelfde aantal haren weer goed teruggroeien. Wanneer je last hebt van haaruitval, dan groeien er minder haren aan en kunnen er kale plekken ontstaan. Gelukkig zijn haartransplantaties steeds vaker de oplossing voor deze klachten. Tijdens deze transplantatie wordt je eigen haar (voornamelijk van het achterhoofd) verplaatst naar de plekken waar het haar dunner is geworden.

Dit zijn de kosten

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: iedere haartransplantatie kliniek in Nederland biedt eigen tarieven en betalingsvoorwaarden, waardoor het lastig om specifieke bedragen neer te zetten. Wel kunnen  we je vertellen waaruit een haartransplantatie is opgebouwd. Zo worden de meeste prijzen bepaald aan de hand van grafts. Een graft bevat ongeveer 2 tot 3 haren en zo betaal je vaak per getransplanteerde grafts. Het is daarnaast belangrijk bij de keuze van de kliniek dat je kijkt naar de kwaliteit van de behandeling. Lees daarom goed op de verschillende forums en websites ervaringen van andere mensen die deze transplantatie hebben ondergaan. Goede voorbereiding is het halve werk!

Kosten vergoed zorgverzekering

We begrijpen dat je benieuwd bent of je zorgverzekering deze dure ingreep vergoed. De kosten voor een transplantatie kunnen namelijk hoog oplopen van 2000 euro tot wel wel 7500 (!) euro. Wanneer je huidtransplantatie puur om cosmetische redenen plaatsvindt, dan is vergoeding niet van toepassing. Wanneer de kaalheid en/of haaruitval is veroorzaakt door bijvoorbeeld een ongeval of ziekte, dan kan er soms sprake zijn van een gedeeltelijke of volledige vergoeding. Het is verstandig om hiervoor informatie te vragen bij je zorgverzekeraar. Zo moet je vaak de nodige documentatie aanleveren waarin je kunt bewijzen dat je recht hebt op vergoeding. Vergeet ook vooraf niet je polisvoorwaarden te controleren, daar kun je vaak al veel informatie in terug vinden. Veel succes!

 

Vers van de pers