Dit doet vegan eiwit poeder met je lichaam

Alleen eiwitten uit voedsel is vaak niet genoeg. Als je echt veel sport, en meer spiermassa wilt aanmaken, heb je gewoonweg meer eiwitten nodig. Op deze manier herstellen je spieren namelijk sneller, en merk je ook sneller verschil. Hierdoor zie je sneller resultaat, waardoor je eerder het idee hebt dat wat je doet in de sportschool ook echt helpt. Hierdoor blijf je dan ook langer gemotiveerd. Maar eiwitten innemen kan soms een hele klus zijn, voornamelijk de hoeveelheid die je lichaam nodig heeft als je veel sport. Wij raden daarom aan om vegan eiwit poeders te gebruiken. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel door!

De ingrediënten in vegan eiwitpoeder

De meeste mensen denken vaak aan soja of tofu als ze het over vegan eiwitten hebben, maar ook veel bonen, erwten, noten en dat soort zaken bevatten veel eiwitten. Met een veganistische of vegetarische leefstijl kun je dan ook nog altijd voldoende eiwitten binnenkrijgen. Toch kan het wel wat lastiger zijn. Gelukkig is er dan dus vegan eiwit poeder. Whey eiwitpoeder bevat de essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf kan maken. Wanneer je veganistisch eet is het soms wat lastiger om alle essentiële aminozuren binnen te krijgen. Bonen en rijst zijn bijvoorbeeld wel geschikt hiervoor. Daarom is dit ook zo’n populaire combinatie in veel culturen. Ook bij vegan eiwit poeder wordt hier vaak gebruik van gemaakt.

Dit moet je doen om eiwitpoeder te vinden die bij jou past

Het grootste voordeel van whey is, naast het feit dat er überhaupt veel eiwitten inzitten, dat het goed aminozuurprofiel heeft. Ook plantaardige eiwitten worden opgebouwd uit verschillende combinaties van aminozuren. Wanneer je hiermee bezig bent is het slim om te kijken naar de aminozuurprofielen van verschillende supplemten, omdat die bij veganistische varianten redelijk uiteenlopen. Je kunt jezelf een aantal vragen stellen bij het kopen van een vegan eiwit poeder:

  • Vind ik het lekker?
  • Is het aminozuurprofiel goed voor mij?
  • Hoeveel eiwitten bevat het?

Op basis van deze vragen kun je uit het tegenwoordig ruime assortiment een goede keuze maken. Een partij die een ruim assortiment heeft is Superfoodies. Hierdoor vind jij zeker de eiwitpoeder die bij jou past!

Vers van de pers