De beste alternatieven voor een auto in de stad

Word jij ook zo gek van files of doe jij er meer dan een uur over om naar je werk te komen. Waarom zou je dan niet kijken naar alternatieven voor de auto in de stad? Wij keken naar verschillende oplossingen en hebben deze voor jou gebundeld in deze blog!

Er zijn zo veel mogelijkheden om je sneller te verplaatsen in de stad dan met de auto. Soms ben je een stuk langer onderweg met de auto en je wil juist tijd besparen. Denk eens aan een fiets of een e-bike. Of misschien een scootmobiel of een elektrische step. We gaan alle opties met je langs. Lees het hele artikel om erachter te komen welk voertuig wij aanraden!

1. De gewone stadsfiets

Wij Nederlanders zijn fietsers. Het zit simpelweg in ons bloed. Zo hebben wij door heel Nederland een perfect fietspadennetwerk. Dit maakt het mogelijk om overal snel te komen. Vooral in de binnenstad is een fiets ideaal. Met de auto kan je vaak minder makkelijk parkeren of betaal je zelfs parkeerkosten. Dit hoeft natuurlijk niet met een gewone stadsfiets.

2. De e-bike

Een fiets die door steeds meer mensen wordt gekozen is een e-bike. De elektrische fiets brengt je overal net als een gewone stadfiets, alleen je bent net even wat rapper. Wil je dus niet bezweet aankomen op je werk? Dan kies dan bijvoorbeeld voor Stella e-bikes. Niemand wil na een heerlijke douche alsnog stinkend op z’n werk aankomen. En vaak hebben ze een goede actieradius dus hoef jij je geen zorgen te maken over thuiskomen.

3. Een mini auto

Dit voertuig is misschien niet voor iedereen weggelegd. Want er hangt een aardig prijskaartje aan. Maar tegenwoordig heb je een soort mini-autovariant. Je hebt de voordelen van een auto in de stad, zoals droog zitten. Maar dan zonder het gedoe van parkeren. Maar zoals gezegd: er hangt wél een flink prijskaartje aan.

Het RTL Nieuws gaf een keer aandacht aan deze elektrische mini-auto.

4. Elektrische step

In steeds meer steden zie je de elektrische stepjes verschijnen. Het fijne aan een elektrische step is dat jij er nog makkelijker mee kan manoeuvreren. Ook kan je ze makkelijk inklappen en bijvoorbeeld meenemen in de trein of metro. Een ideaal vervoersmiddel dus voor de korte afstanden in de stad.

5. Het openbaar vervoer

Wil jij niet te veel hoeven betalen aan onderhoud of niet bang hoeven zijn dat iets stuk gaat. Het openbaar vervoer brengt je overal naartoe waar je maar wil. Er zijn zelfs trams die ’s nachts rijden. Helaas kan je geen plekken reserveren dus bestaat de kans dat je in een overvolle tram of metro beland. Dat is een klein nadeel aan het reizen met het openbaar vervoer.

Onze conclusie van het reizen in de stad

Op onze nummer één komt de elektrische fiets. Hiermee kan je grote afstanden afleggen zonder dat je gelijk moe wordt. Maar een gewone stadsfiets kan je ook heel goed dienen in grote steden. Zo train je ook nog een beetje wanneer jij je verplaatst door de stad. Voor ons komt de mini auto op de laatste plaats. En dat heeft vooral te maken met het gigantische prijskaartje dat eraan hangt.

Vers van de pers