Bitcoin kopen: zo werkt het

Cryptocurrency is voor de meeste mensen nog een redelijk onbekend begrip. Althans, ze hebben er weleens van gehoord, maar er verder in verdiepen is vaak niet aan de orde. Toch wint deze financiële revolutie steeds meer terrein en het wordt dan ook steeds gemakkelijker om ermee aan de slag te gaan. De Bitcoin is een munt, welke je onafhankelijk van banken kunt vasthouden. Dit kan in het begin best even lastig en spannend zijn, vandaar dat we hieronder stap voor stap uitleggen, hoe je het allemaal het beste kunt aanpakken. Hiervoor hebben we de beste website -SATOS- voor je uitgezocht, met de duidelijkste beschrijving. Bitcoin kopen komt dus ook voor jou binnen handbereik.

Wat is een Bitcoin?

Bitcoin is een cryptovaluta, welke wordt ingezet als mondiaal betaalmiddel. Het is de eerste gedecentraliseerde digitale munt, die werkt zonder centrale bank of centrale beheerder. De transacties gebeuren tussen de gebruikers onderling, zonder tussenpersoon.

Waarom Bitcoin kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen Bitcoin kopen. Het is in eerste instantie van belang om de koers te checken voordat je tot kopen overgaat. De gemiddelde Bitcoin koper vindt het belangrijk om onafhankelijk te kunnen zijn, van banken en andere financiële instellingen. Ook wordt Bitcoin vaak ingezet als verzekering tegen inflatie en omdat dit digitale goud veel meer waard is, dan fysiek goud.

Bitcoin wallet

Als je Bitcoins wilt kopen bij SATOS, dan begin je met het aanmaken van een eigen wallet. Je hebt verder geen account nodig en behalve de gegevens die hoognodig zijn, hoef je niets achter te laten. Het enige wat je wel echt nodig hebt is geld op je bankrekening, zodat je je bestelling kunt afrekenen. Als je Bitcoin koopt, dan komt deze te staan, in de wallet die je hebt aangemaakt. Je beheert deze dus helemaal zelf, net zoals je eigen digitale bankrekening, alleen dan zonder bank die ertussen zit. Je hebt dus de volledige controle over je eigen vermogen, spannend maar toch ook best fijn!

Bestelling plaatsen Bitcoin

Een bestelling plaats je heel gemakkelijk. Je kiest hoeveel Bitcoin je wilt kopen en vervolgens kun je precies zien wat het je gaat kosten. Indien je akkoord gaat met de wisselkoers die op dat moment van toepassing is, dan kun je je bestelling plaatsen. Bevestigen gaat heel makkelijk; je hoeft hiervoor alleen maar je mailadres in te vullen.

Bitcoin betalen

Betalen kun je op een veilige manier doen via iDEAL, Bancontact of SEPA. Zodra de betaling binnen is wordt jouw Bitcoin gereserveerd en klaargezet voor verzending. Er wordt gevraagd om jouw Bitcoin waller ontvangstadres en vervolgens komt de Bitcoin jouw kant op!

Verificatie

Het is bij wet verplicht om jouw identiteit te laten verifiëren. Het is daarom noodzakelijk om in ieder geval bij de aanschaf van je eerste Bitcoin, enkele persoonsgegevens achter te laten. Je kunt op jouw persoonlijke verificatiepagina precies zien wat dit allemaal inhoudt. Als je eenmaal bekend bent en alle verificaties kloppen, dan zullen jouw transacties vrijwel direct verwerkt worden.

Vers van de pers