5 tips voor een nieuwe inrichting  

Ben je even toe aan helemaal wat anders in je huis, maar heb je geen inspiratie. Laat ons je inspireren met de leukste nieuwe inrichtingen voor jouw woonkamer. Misschien zit er wel wat leuks tussen om jouw huisje weer als nieuw te laten lijken.

Wij begrijpen dat je af en toe helemaal klaar bent met de woonkamer waarin je zit. Het kan namelijk erg vervelen als je constant tegen hetzelfde aan zit te kijken. Vooral wanneer je ook nog eens thuis werkt is het goed om de boel om te toveren. Zo werkt een ander zicht ook goed voor het menselijk brein, door bijvoorbeeld banken te veranderen in hoekbanken. Je krijgt weer nieuwe ideeën wanneer je af en toe iets geks of nieuws doet. Wij geven je 5 tips voor een nieuwe en verfrissende inrichting.

1.    De hoekbank een goede keuze?

Steeds meer mensen kiezen voor hoekbanken in plaats van rechte banken. Dit heeft een reden, maar het moet wel passen bij jouw woonkamer. Zo kan een hoekbank jouw woonkamer een compleet nieuwe uitstraling geven. Bij Seats and Sofas hebben ze prachtige hoekbanken voor jouw woonkamer. Wij raden echter alleen te kiezen voor een hoekbank als jij ook een grotere woonkamer hebt. Deze kan de loze ruimte namelijk prachtig opvullen.

2.    Laat je woonkamer groter lijken

Heb jij een kleinere woonkamer dan vrienden misschien hebben? Wist jij dat je door wat optisch bedrog je woonkamer makkelijk veel groter kan laten lijken. Gebruik lichte kleuren. Zwarte tinten zorgen er vaak voor dat jouw woonkamer een stuk kleiner lijkt. Ook is het slim om te werken met een grote spiegel aan de wand. Deze maakt je kamer langer of breder.

3.    Maak er een geheel van

Heb je nu veel spullen bij elkaar geraapt dan wordt het tijd om eens wat items weg te doen. Kies voor een aantal dingen die goed bij elkaar passen. Maak een moodboard en haal daar één basiskleur uit die je hier en daar laat terugkomen. Zorg er daarnaast voor dat het niet te intens en te heftig wordt. Hou subtiel een aantal tinten aan en laat het niet te overheersend worden. Dit geeft geen rust in huis.

4.    Een vloerkleed kan de ruimte veranderen

Wist je dat een vloerkleed enorm veel kan doen in het veranderen van de ruimte? Het kan zelfs zo zijn dat jij niets hoeft te veranderen behalve een vloerkleed en dat je hierdoor gelijk een compleet andere woonkamer hebt. Wanneer jij een grote bank hebt dan is het slim om ook een groot vloerkleed neer te leggen. Heb je veel ronde spullen dan is het weer leuker om een rond kleed op de vloer te leggen.

5.    Verander je decoratie

Wil je op een goedkopere manier je woonkamer omtoveren kies dan voor andere decoratie. Het veranderen van een bank of een tafel of misschien zelfs een gehele keuken gaat veel geld kosten. Terwijl het hem soms zo zit in de details. Wanneer je een paar kleine decoraties de deur uit doet en deze veranderd zal je zien dat dit een enorm verschil maakt voor jouw woonkamer.

Meer weten over welke kleur je straks op de muur moet doen? Je leest het hier! 

Vers van de pers