Een vrije zondag is voor mij een klein feestje. Daar waar ik normaliter de benen uit m’n lijf ren op het werk, was ik gister een keer vrij verklaard. In de Romeinse tijd wijdde men de hele zondag aan de Godin Sól. En omdat zondag vroeger als rustdag werd beschouwd, heb ik dit ‘oude gebruik’ gister van harte overgenomen. Want wanneer het mij uitkomt, kan ik ineens erg veel waarde hechten aan traditie.

De zaterdagnacht had zijn tol geëist. Mijn fysieke toestand was niet toereikend om überhaupt ook maar iets te ondernemen, laat staan om mijn bed gedag te zeggen. Maar toen de zon een weg door mijn slaapkamergordijnen brandde, verruilde ik mijn trouwe vriend toch maar voor een eersterangs plaats bij de wijnbar L’Ouest; aan de Mauritskade. Om deze vrije zondag niet helemaal doelloos aan mij voorbij te laten gaan, gaf ik mijn beste, in dezelfde state-of-mind verkerende vriend, alvast de opdracht een ijskoude cola klaar te zetten op het terras. Zelf nam ik even een kijkje bij Zic Zerp Galerie op de Van Oldenbarneveltstraat, dit was tenslotte om de hoek.

Momenteel is daar een groepsexpositie te zien: ‘A perfect, still, beautiful moment’, met prachtig werk van Jak Beemsterboer, Wout Berger, Margriet Smulders en Pim Top. Mocht je zoals ik de opening op 14 juli gemist hebben, dan is het zeker de moeite waard om alsnog een kijkje te nemen. Dat kan tot en met 11 augustus. De werken zijn zo gedetailleerd, dat het bijna tastbaar wordt en het van het ‘doek’ afspringt, dit wordt ook nog eens versterkt door een heel helder kleurenpalet.

Pim Top The liars 2013

Foto2

Is bloemenkunst saai of en vind je dat het vooral thuishoort in de Vlaamse Barok? Of ben je klaar met de dagelijkse portie Facebookupdates over een dagje Schevenings zee-aanzicht en de selfies die je om de oren worden gegooid? Dan zou ik toch snel een uurtje vrijmaken om te zien hoe het gedaan wordt door de echte meesters van de fotografie. Daar bovenop zorgt het warme welkom van de eigenaar ervoor dat ik bij de volgende expositie ook weer op de stoep sta.

Margriet Smulders : Come true, 2012

Wout Berger

Wout Berger

Met een voldaan gevoel ging ik weer ‘homeward bound’ naar mijn eersterangs plaats om mijn ijskoude cola in een teug achterover te slaan en me vervolgens een dure wijn aan te laten smeren door de sommelier. Zo zie je maar dat, wat een zondag rustdag had moeten worden, stiekem toch nog een culturele ondertoon kreeg. Om half twee ’s nachts werden mijn bed en ik weer verenigd. Today was a good day!

Latest posts by Marleen (see all)