Ibn Ghaldoun is toch wel ronduit een slechte school gebleken. Nee, niet omdat er eindexamens gestolen konden worden maar juist omdat die jongeren dachten dat dit überhaupt nodig was.
Daarin kun je toch een duidelijk tekort bespeuren in de voorbereiding van de leerlingen op het hoger onderwijs. Het lijkt er namelijk op dat de leerlingen van het Ibn niet bekend zijn met de, op HBO’s en universiteiten, heersende zesjes-cultuur. Nee, de strevertjes van het Ibn nemen geen genoegen met een “vijf-en-een-halfje”. En dat terwijl men in de Nederlandse cultuur toch mag veronderstellen dat “de studenten-tien” een bekend begrip is. Dan zou je nog kunnen zeggen dat het een islamitische school is en dat ze daarom niet volledig bekend zijn met de Nederlandse cultuur, maar de naam van de rector (Bart) doet toch vermoeden dat de school al aardig geïntegreerd is.
Maar er zijn meer opties. Laten we niet vergeten dat het natuurlijk ook zo kan zijn dat het niet aan de school ligt, maar dat de boefjes gewoon zo dom zijn en dat ze die examens wel moesten stelen om überhaupt te kunnen voldoen aan de zesjes-cultuur. En dat laatste lijkt mij na een lange analyse het meest waarschijnlijk om de volgende redenen:

Door het jatten van deze examens…

-…werd het examen Frans een dag uitgesteld en moesten veel arme leerlingen hun vakantie omboeken of annuleren….dat kost de maatschappij onnodig een hoop geld.

-…moesten de politie, het CVE en allerlei andere uitkeringsinstanties ineens echt gaan werken om alles uit te zoeken, en….dat kost de maatschappij onnodig een hoop geld.

-…hoorden de VMBO’ers pas een dag later of ze geslaagd waren wat weer voor veelstress zorgt wat weer resulteert in vandalisme, huiselijk geweld, criminaliteit, etc. en….dat kost de maatschappij onnodig een hoop geld.

-…werd een vader van één verdachte, die natuurkundeleraar bleek te zijn op het Ibn, op non-actief gezet….dat kost de maatschappij onnodig een hoop geld

-…gaat de onderwijsinspectie alle schoolkluizen waar de examens in bewaard worden controleren en….dat kost de maatschappij onnodig een hoop geld.

-…gaat de onderwijsinspectie zeer waarschijnlijk alle schoolkluizen laten vervangen zodat deze aan allerlei idiote, bureaucratische voorwaarden voldoen en….dat kost de maatschappij onnodig een hoop geld.

-…moet dit vervolgens weer gecontroleerd gaan worden door middel van verkapte uitkeringstrekkers en….dat kost de maatschappij onnodig een hoop geld.

-…trok Harm Beertema (PVV) zijn bek weer eens open met allerlei nutteloze ideeën en….dat kost de maatschappij al helemaal onnodig een hoop geld.

En daar hadden onze vwo’ertjes van het Ibn nog niet over nagedacht. Want wie mag dit allemaal betalen?…Juist. De belastingbetaler…. En wie betaalt de meeste belasting?….Juist, de grootverdieners…en wie zijn de grootverdieners?…. Juist. De universitair geschoolden…en vanaf welke vooropleiding kom je op de universiteit?….Voilà. En met voilà maken we meteen het bruggetje naar het examen waar het allemaal mee begon, omdat dit woord toevallig het antwoord was op vraag 7, aldus mijn mailbox.

Jongens, binnenkort herexamen vanuit de bak. Ik zou zeggen…..suc-6.

Latest posts by KOBUS CARBON (see all)