Dit is wat creatief Rotterdam nodig heeft! Wanted is een online creatief netwerk, speciaal om creatieven en ondernemers aan elkaar te koppelen. Voor iedereen die op zoek is naar freelance opdrachten, fulltime banen of een stage kan terecht binnen dit netwerk. Wij spraken met Job Taks, de oprichter van Wanted.

Wanted, Wat is dat?
Het netwerk waar ondernemers en creatieven elkaar vinden, kansen ontdekken en samenwerkingen aangaan. Door een open overzicht aan freelance opdrachten, banen & stages verbreed je je creatieve netwerk als een malle. Helemaal voor niks.

Hoezo Wanted?
Ik miste een fatsoenlijk platform waar je (freelance) opdrachten kunt vinden! Veel mensen zoeken binnen hun eigen netwerk naar mensen om samen mee te werken. Het leek mij veel handiger als we ons netwerk delen en zo de meeste geschikte creatieveling kunnen vinden. Ik merkte dat veel mensen om me heen enthousiast waren over het idee. Vandaar dat ik Wanted uitgebreid heb naar een online platform met een duidelijk zoeksysteem waar organisaties en creatieven elkaar kunnen vinden. Onder het mom van ‘ik wil andere freelancers kunnen vinden en daar niet kneiter veel geld voor hoeven betalen’. Het is ontworpen om multidisciplinaire samenwerkingen aan te gaan. Zo kan bijvoorbeeld een fotograaf modellen vinden en een modeontwerper een webdesigner.

Hoe kunnen mensen lid worden?
Dat kan voor freelance creatieven helemaal gratis, nodig al je vrienden uit en vind nieuwe projecten op Wanted. Zoek jij een creative of een project? Maak je account aan via www.wanted.network. Check ook meteen even de Facebookpagina want daar kan je vanaf nu kaarten winnen voor Blijdorp festival!

Hoe kwam Wanted tot stand?
We begonnen als een underground initiatief van studenten in een tijd (2010) dat er geen klap te doen was in Rotterdam. Samen met kunststudenten van de Willem de Kooning Academie, Codarts & de Theaterschool organiseerden wij speeddate avonden om elkaar te leren kennen en vooral: samenwerkingen tot stand te brengen. Het netwerk heette toen ‘ZKT’ dat netwerk liep zo lekker, dat ik dacht dit ga ik in het echt doen!

Wie is Job Taks?
Ik ben visueel ontwerper en in 2014 afgestudeerd aan de Willem de Kooning. Na mijn studie grafisch ontwerp ben ik mijn eigen visuele ontwerp studio begonnen: Hunted. Ik werk veel met freelancers en merk dat een sterk netwerk erg belangrijk is.

Tekst gaat door na de foto
Job_taks

Ben je zelf op dit moment op zoek naar mensen?
Yes! We willen graag weer (kleinschalige) speeddate events gaan organiseren. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar mensen die verslag willen doen van events & interviews willen houden met creatieven. Mocht je interesse hebben mail me even op: info@wanted.network.

Foto: Roza Schous