Een paar jaar geleden organiseerden een aantal ateliers in het Oude Noorden een bescheiden looproute door de wijk. Tijdens de wandeling konden passanten bij verschillende ateliers terecht voor wat kunst en cultuur. Dat was kennelijk een goed idee omdat de wandelroute anno 2014 is uitgegroeid tot een meerdaags festival. Deze week gaat dan ook de tweede wintereditie van start: Route du Nord Light.

Tijdens deze light-editie ligt de focus niet geheel verrassend op lichtkunst; niet te verwarren met kunstlicht. Verschillende locaties in het Noorden exposeren lichtgevende, gloeiende, stralende en glimmende werken van veertien (inter-)nationale kunstenaars.

Drie dode Mexicanen op een skateboard
Op muzikaal gebied is het programma alles behalve lichtjes. Onze goede vriendin Roodkapje bijt woensdag de spits af met Herrek en vervolgt met een uitgebreid, eigenzinnig programma. De moeite waard, al is het alleen al voor de bandnamen. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar de Black Midgets of The Future en niet te vergeten: 3 Dead Mexicans On A Skateboard.

Winnen
Deze wintereditie komt gepaard met Berlijnse nachtclubsferen. Vrijdag organiseert BAR namelijk de ‘Nacht der Lichte Zeden‘ voor de zware jongens en lichte meisjes. “Even geen serieuze blikken en zware techno deze avond; er mag wat meer gelachen worden in de Rotterdamse clubs,” aldus de organisatie en daar sluiten wij ons graag bij aan. We hebben daarom goed nieuws! Bogue geeft twee vrijkaarten weg voor deze avond en jij kan ze winnen door antwoord te geven op de volgende vraag:

Wie of wat is jouw lichtpuntje in de winter?

Stuur jouw antwoord naar win@bogue.nl onder vermelding van ZEDEN. Donderdag selecteren we twee winnaars uit de inzendingen. Voorheen ontving niet iedereen een ontvangstbevestiging na deelname. We doen ons best elke reactie tijdig te beantwoorden!

Het programmaoverzicht is hier te zien:
Route du Nord Light – programma

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)