Donderdag 11 en vrijdag 12 september trapt Theater Zuidplein het splinternieuwe seizoen af met de voorselecties van het Cameretten festival. Voor de 49ste keer start de jaarlijkse zoektocht naar een nieuwe lichting cabaretiers in Rotterdam. Per avond spelen vijf (voorgeselecteerde) deelnemers hun programma van twintig minuten voor het publiek en de selectiecommissie.

Cabaretfestival Cameretten is inmiddels een instituut op het gebied van comedy. Aanstormend cabarettalent krijgt hier een podium om zich te ontwikkelen en te laten zien aan het grote publiek. Ook dit jaar is er weer een nieuwe lichting opgestaan en gaan zij met elkaar de strijd aan tijdens de halve finale en finale in het Luxor Theater.

Tijdens de halve finale spelen er elke avond drie halve finalisten en op de vrijdag wordt bekend gemaakt welke drie acts hun plekje in de finale hebben verdiend. Elke avond wordt afgesloten met een gastoptreden, dit jaar zijn dat Oeloek (finalisten 2010), Marieke Visser (persoonlijkheidsprijs 2009), Jasper van Kuijk (jury- en publieksprijswinnaar 2010) en Op Sterk Water. De presentatie van alle avonden is in handen van stand-up comedian Murth Mossel.

Winactie
Wie wordt de winnaar van de 49e editie van Cameretten en vult de winnaarslijst aan met namen als Bert Visscher, Marc-Marie Huijbregts, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Daniël Arends, Ronald Goedemondt, Hans Teeuwen, Jandino Asporaat en de winnaar van vorig jaar.

Jij mag erbij zijn als je ons vertelt wie die winnaar van vorig jaar was.

Stuur het antwoord naar win@bogue.nl onder vermelding van CAMERETTEN. Geef naast je antwoord en je voor- en achternaam ook aan welke dag je het liefst (do of vr) naar het theater wil. De winnaars ontvangen woensdagavond een mailtje. We doen ons best alle inzendingen te beantwoorden, maar dit lukt niet altijd door het aantal deelnemers. Heb je na woensdag 17:00 uur geen bericht ontvangen, dan heb je helaas niet gewonnen.

Speeldata
DO 11 september 20:15
VR 12 september 20:15

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)