Op expeditie in het Bergse Bos. Zaterdag 28 juni kan het weer en bij velen van jullie begint het langzaamaan alweer te kriebelen. Het Expedition Festival telt maar liefst vier podia. Deze worden ingevuld door Bird, Clone Records, het Haagse Cultuurpodium Pip en het Londense muziekproject Boiler Room.Door al die verschillende organisaties past er geen punt meer in het programmaboekje. Met acts als Fritz Kalkbrenner, Carl Craig, Marek Hemmann en Kaytranada heeft het festival een aantal sterke en gerenommeerde namen weten te strikken.Naar verwachting verwelkomt organisator Révolt zo’n 5.000 bezoekers. Initiatiefnemer Aziz Yagoub belooft, na het succes van de eerste editie, meer ‘liefde’ tijdens deze uitvoering door de intieme stages en een alternatieve entree door het bos. Tijdens Expedition maakt Boiler Room het debuut in Rotterdam. Het populaire Londense concept, waarbij de deejay middenin het publiek staat, zal via livestream uitgezonden worden op het veelbekeken Boiler Room TV. Deze stage wordt op uitdrukkelijk verzoek van Boiler Room ingevuld door het Rotterdamse platenlabel Clone Records

.

Révolt neemt dit seizoen de verantwoordelijkheid om een bruisend festivalklimaat in Rotterdam te bewerkstelligen. Onlangs op Koningsdag was het eerste Kralingse Bos Festival al een groot succes. Naast Expedition Festival staan er dit jaar nog twee nieuwe festivals gepland uit de koker van Révolt. Op 26 juli vindt op een nog geheime locatie het Lost & Sound Festival plaats en op 23 augustus strijkt Révolt neer op de Parklaan in Rotterdam met onder andere Boy George.

Kaartjes!
Expedition Festival tickets zijn voor 34 euro hier te verkrijgen op. Gelukkig waren de mensen van Révolt zo ongelooflijk aardig om twee tickets voor ons apart te houden, die wij op onze beurt graag aan een van jullie willen schenken! Om dat te bewerkstelligen hebben we traditiegetrouw een prijsvraag, die als volgt luidt:

Hoe veel artiesten staan er op de MainStage van het Expedition Festival 2014?
Bonusvraag: Welke artiestennaam in de line-up van Expedition is een anagram voor ‘Klarinettenslurf’?

Stuur jouw antwoord naar win@bogue.nl onder vermelding van EXPEDITION. Vermeld daarbij ook direct je voor- en achternaam. Dinsdag 17 juni selecteren we twee winnaars uit de inzendingen. De winnaars krijgen niet alleen toegang tot het festival. Zij zijn ook van harte uitgenodigd om de Boilerroom te betreden.

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)