Rotterdamse muziek, toffe acts én heerlijk eten. Op Eerste Pinksterdag organiseert De Vreemde Vogel de eerste editie van PLUIMAGE Festival! Friends of the Family, Jara Holdert, Bolt & The Swamp People zijn nog maar het begin van een uitgebreid muziekprogramma. En er is yoga, midgetsjoelen, zeefdrukken, hoelahoepen. Voor iedereen is er iets te doen. Ook voor de kids! Wij spraken met Davy Knijnenburg, mede-eigenaar en oprichten De Vreemde Vogel.

Wie of wat is De Vreemde Vogel?
Davy: “De Vreemde Vogel is een plek om even lekker weg te dromen. De unieke slaapplekken en de bijzondere locatie op de rand van stad en natuur in Vlaardingen zorgen er voor dat je even weg bent.”

Hoe is Pluimage ontstaan?
Davy: “Al bij de allereerste stappen op het terrein, ongeveer 3 jaar geleden, ontstond het idee voor een festival. De losse veldjes, de omgebouwde boerderij en het idee om tegen de achtergrond van de gekke slaapplekken een festival te gaan organiseren was geboren. Naast een persoonlijke gekte van mij dan.”

Wat kunnen mensen verwachten van dit nieuwe festival?
Davy: “Een mooi aangekleed terrein, een ontspannen sfeer en grote verscheidenheid aan vermaak. Van het feesten bij een ska band tot genieten van gevoelige liedjes in de schapenschuur. En van een salade uit de eigen moestuin tot samen met je kind genieten van het bakken van een broodje in één van de vuurtjes.”

Wat vonden jullie belangrijk bij de programmering?
Davy: “De programmering moest vooral breed zijn, dus voor ieder wat wils, regionaal en misschien nét iets anders dan anders. Geen knallende techno DJ’s en géén coverbands.”

Wat is een echte must-see of must-do op Pluimage?
Davy: “Ooit wel eens een yoga sessie tussen de geiten gehad? Of liever op zoek naar de verborgen speak-easy cocktail bar om met een heerlijke cocktail te genieten van het uitzicht over het Pluimage terrein.”

Bekijk het volledige programma hier!

WIN
Overnachten in één van de te gekke slaaplekken tijdens PLUIMAGE Festival? Dat kan! Wij geven namelijk een PLUIMAGE VIP pakket weg met een overnachting voor twee personen inclusief ontbijt, twee toegangskaarten voor het PLUIMAGE Festival én een proeverij naar keuze voor twee personen. Wat moet je doen om te winnen?
1. Like ons bericht en tag je vriend(in)
2. Volg ons op Instagram

PLUIMAGE FESTIVAL
Van Baerlestraat 252
Vlaardingen
Maandag 15 mei
11:00 – 22:00 | Tickets kosten € 15,- en koop je hier.

De vuurvogel

Pluimage 1

Pluimage 2

Pluimage 4

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)