Je kon er al slapen in een vliegtuig, levensgrote struisvogels en vogelhuizen. Maar op 5 juni, tweede Pinksterdag, organiseert de locatie met de gekke slaapplekken hun eigen festival. Dansen, proeven en lachen tegen de achtergrond van deze bijzondere creaties geeft een heel vreemd gevoel.

PLUIMAGE
“Naast alle bandjes en acts, is de locatie zelf ook een act op het festival”, verteld organisator en ervaren festivalganger Davy Knijnenburg. “Veel van de festivals waar ik kom, maken heel goed gebruik van hun locatie en dat zorgt direct voor een bepaalde sfeer. We krijgen vaak te horen van gasten dat ze onze locatie zo bijzonder vinden en daarom willen we dat ten volle benutten. Denk aan geheime optredens en een cocktailbar waar je toegang voor moet krijgen door middel van aanwijzingen gedurende het festival. Of Mini Pluimage, met activiteiten voor de kinderen en verboden voor volwassenen. Nee, techno DJ’s tot diep in de nacht kun je niet verwachten. Bij ons gaat het meer om een relaxte sfeer, het ontdekken van leuke bandjes/acts en lekker eten. We boeken dan ook niet de grootste artiesten, maar wel degene waarvan we weten dat zij een leuke en positieve show neerzetten. En daarnaast boeken we ook heel breed. Van Money & The Man, een bluesrock duo, tot The Magic Mumble Jumble, een groep van 8 personen die vooral een hippie-achtig feestje bouwen. Het grootste verschil met vorig jaar is met name wat we de capaciteit wat hebben vergroot, omdat we vorig jaar uitverkocht waren en de reacties zeer lovend.”

Of zoals VPRO’s 3voor12 het omschreef in 2016: “Sterke optredens en tal van activiteiten voor jong en oud, de sfeer is simpelweg fantastisch.”

Aan de rand van Vlaardingen, tussen het strand van Hoek van Holland en Rotterdam, is nu ongeveer vier jaar Buitenhotel De Vreemde Vogel gelegen. De jonge ondernemers Davy en Petra Knijnenburg hebben een pittoreske plek gecreëerd die het midden vormt tussen een vogelrijke ontdekhoek en een surrealistisch slaap-pretpark.

Voor meer info en tickets check: www.devreemdevogel.nl/pluimage

BOGUE TIPS
* Dean Bowen (spoken word)
* Woof! Woof! Ridicule (electro)
* Mama Franko (ska, reggae)
* Convoi Exceptional
* De Gin&Tonic bar en de Speciaal biertjes bar (met de lancering van een
eigen blond bier), maar ook de Vlaardingse bierbrouwers van Vulcaan)
* De kas met: salades uit eigen tuin, sprinkhanen, zelfgemaakte taarten,
koffie van de barista’s van Single Estate
* acts als De Glitterdozen, Drown the Clown en Reggae Verhalen & Techno
Talen

WIN!
Wij geven een unieke ervaring weg. Namelijk een overnachting in woonwagen de Papegaai op het bijzondere terrein! Uiteraard doen we hier ook vrijkaarten bij. Tag je slaapbuddy in ons Facebookbericht.