De Wonderlijke Avonturen van WIJ Delfshaven op weg naar de Gebiedscommissie Verkiezingen.
Jelle van der Molen (36) houdt voor Bogue een logboek bij van zijn ervaringen als partij-oprichter en nummer 4 van de lijst Wij Delfshaven, die meedoet aan de verkiezingen voor de gebiedscommissie in Delfshaven. Hij werkt als docent maatschappijleer in Rotterdam en woont in Spangen. Vandaag deel 2 van de ‘Plak-Oorlog’.

Al enkele weken buitelen de politieke partijen op allerlei platformen over elkaar heen.
Twitter, Facebook en gevestigde media worden gebruikt om de andere partij in een kwaad daglicht te stellen, of zelf een wit voetje te halen bij de kiezers. 19 maart, zijn de voorspellingen, zal de opkomst weer eens historisch laag zijn. Dat deze puberale vorm van communiceren van de politieke partijen weleens de oorzaak zou kunnen zijn van de lage opkomst zou me niets verbazen.

Het meest schrijnende voorbeeld in Rotterdam is wel de plakoorlog op de verkiezingsborden. De ene bejaardenpartij heeft z’n postertje nog niet opgehangen of Dries Mosch hangt er weer een nieuw vel overheen. PvdA, SP en Leefbaar Rotterdam spelen daarnaast nog het spelletje wie heeft de grootste. En dat breed uitgemeten in de verschillende media, maakt voor veel kiezers de keuze makkelijk. Laat die kleuters het lekker zelf uitzoeken.

En dat is zonde, want politiek doet er toe! Of je het nu economisch benadert (we stoppen met z’n allen 4,2 miljard in de gezamenlijke pot van Rotterdam) of vindt dat er voor goed samenleven ook afspraken gelden; de beslissingen worden genomen in de politieke arena. Ergo, wil je als Rotterdammer een beetje gefundeerd willen blijven klagen, ga dan vooral stemmen. En anders je muil houden!

WIJ heeft in Delfshaven maar wat orde in de chaos proberen aan te brengen en een symfonie van de kakafonie gemaakt. Ik raad de andere burgerbewegingen die meedoen aan de gebiedscommissie verkiezingen aan het filmpje op TV Rijnmond nog eens te bekijken; een tutorial over hoe de plakoorlog te beslechten met weinig middelen. Succes!

Jelle

Klik hieronder op het plaatje om de symfonie van WIJ Delfhaven in het groot te bekijken.

WIJ-lageerfbruggroot

En kijk hier de reportage die RTV Rijnmond maakte van het symfonisch-plakken.