Ik ben heel mijn leven, nog nooit echt een bezeten fan van iemand geweest. Tuurlijk heb ik wel veel mensen die mij fascineren of waar ik heel veel respect voor heb. Ik kan iemand bewonderen, maar aan het einde van de dag blijven het allemaal mensen. Ook toen ik jong was, ben ik nog nooit echt fan geweest van een artiest, filmster of sporter. Posters deed ik niet aan, ik scheurde hoogstens een halve naakte vrouw uit de Break-Out, want halve naakte vrouwen zijn kunst en kunst hang je aan de muur. Zodoende.

Ik kan dan ook moeilijk begrijpen, dat sommige mensen als een kalkoen met een splinter in z’n anus staan te schreeuwen en te krijsen bij een dranghek terwijl hun idool voorbijgelopen komt. Denk eens aan je bloeddruk man! Die mensen staan daar helemaal uit hun plaat te gaan met spataderen op hun voorhoofd ter grote van een regenpijp. Iedereen verdringt elkaar en slaat elkaar neer, alsof de directeur van Durex met condooms staat te strooien in een parenclub, dat allemaal om een glimp op te vangen van hun idool. Er zijn meiden die elkaar de ogen uitkrabben om Justin Bieber te zien, lekker lomp. Sta je daar helemaal wild te doen, kun je hem eindelijk zien, heb je geen ogen meer. Nog minder snap ik de populariteit van de roddelpers. Ik erger me kapot aan bijvoorbeeld het AD, die op de website (BREAKING!) berichten plaatsen als: “Barbie en Michael genoten van vakantie.” Joh!? Dat meen je niet!? Gelukkig! Nu kan ik met een gerust hart doodgaan. Al heeft Barbie brandwonden op haar clitoris opgelopen terwijl ze haar schaamhaar aan stijlen was, het interesseert me geen fuck. Al heeft Michael heel de vlucht buiten op het vliegtuig gelegen, omdat hij dacht dicht bij de zon lekker snel bruin te worden en komt hij aan land met een ijspegel aan zijn aorta. Ik ga er niet anders door schijten. “Dan lees je het toch lekker niet, sukkel!” Gelijk hebbie, doe ik dus ook niet. Maar toch blijft het me irriteren. Zo zag ik ooit een bericht over de vakantie van Yo en Wes. Yolanthe Kabeljauw van Kasgebergte Sneijder, had wat foto’s van haar outfitjes op Twitter geplaatst. Hier is vervolgens een compleet nieuwsbericht aan besteed. In een artikel van 800 woorden werden de outfitjes van Yo’tje uitgebreid beschreven. Nu vraag ik mij echt oprecht af, wie boeit dit? Al staat Wesley Sneijder met een vers gevangen zalm op de kont van Yo te slaan, terwijl hij zijn jacht bestuurd met zijn geslachtsdeel in de vijver van mijn buurman. Ze doen allemaal maar lekker. What’s next? “Wibi Soerjadi poept voor het eerst in het potje” “Patty Brard koopt rozenkoeken van de Euroshopper” “René Froger bij de dokter met een ingegroeide teennagel” “Ron Brandsteder gisteravond lekker liggen badderen” Waarom willen mensen dit in godsnaam allemaal weten?

Nee, mensen respecteren en bewonderen, maar zo gek van iemand zijn dat ik al deze informatie wil weten, ik denk dat het me nooit zal overkomen. Mocht het wel zo zijn, dan schrijf ik daar direct een stuk over.

Latest posts by Kaj (see all)