We kunnen ons voorstellen dat je van de gekkigheid niet meer weet wat er te doen is in het weekend. Daarom hebben wij de leukste evenementen weer op een rijtje gezet.

—VRIJDAG 19 JUNI—

DE PARADE
Vrijdag is de officiële opening van de Parade. Leuk om even een drankje te doen (we kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar probeer vooral de sangria) of om één van de vele voorstellingen te bezoeken. Het is er in ieder geval erg gezellig. De parade is tot en met 28 juni in Museumpark.

Museumpark
18:00 | € 7,50 / CJP € 3,50

KANEN BIJ DE HOFBOGEN
Het concept is simpel: de hele zomer strijken iedere vrijdag verschillende foodtrucks rond een lange tafel in het midden neer bij de Hofbogen.

BIRD/HOFPOORTEN
Raampoortstraat 26
17:00 | Gratis

DESTINY 010
Deep House, Techno, Club, Classics door Pop on Acid, Remco Rovers, Mokrani en vele anderen op een toffe locatie in het Scheepvaartskwartier.

Westelijk Handelsterrein
23:00 | € 15,- vvk / € 20,- deur

360 DEGREES: THE BLACK MADONNA
360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en elektronica gemaakt worden. Deze avond staat er weer een held uit Chicago achter de draaitafels: The Black Madonna.

BIRD
Raampoortstraat 26
23:00 | € 12,-

CITCAT
Verwacht: disco, house, old skool hiphop, r&b, 80’s & 90’s, kattengejank a.k.a. voor ieder wat wils.

BAR
Schiekade 201
23:00 | € 5,-

—ZATERDAG 20 JUNI—

BELEEF STATION HOFPLEIN
Er wordt gevierd dat maar liefst zeven nieuwe ondernemers hun deuren hebben geopend in Station Hofplein. Ook de restauratie van de gevel is een feit. Met de gelijktijdige Urban Picnic ter ere van de officiële opening van de Luchtsingel Rotterdam op het dak. Genoeg redenen voor een feestje.

Raampoortstraat 30
10:00 | Gratis

OPENING LUCHTSINGEL EN DE DAG VAN DE ARCHITECTUUR
Na 3 jaar bouwen is het eindelijk zover! De luchtsingel wordt zaterdag officieel geopend en er is van alles georganiseerd. Daarnaast openen de Rotterdam, het Centraal Station, de Luchtsingel, de Markthal en de Van Nelle Fabriek speciaal voor deze dag haar deuren. Vanaf 23:30 is er ook een Silent Disco op de Luchtsingel.

Schiekade 189 unit 303
10:00 | Gratis

CONTRA OPEN AIR WEEKEND
Door gifgassen rondom het gebied waar de Hef ligt moest er snel naar een andere locatie gezocht worden. Gelukkig is er een hele fijne locatie gevonden die zeker niet onder doet aan het Val van de Hef,namelijk het dak van Café Engels. Contra transformeert naar een rooftop festival. Dit mag je niet missen!

Stationsplein 45
13:00 | Zaterdag uitverkocht / zondag € 22,50

ANDRE BRATTEN X VINCE WATSON X COOL HARBOUR
De mannen van het Kitchen Techno filmpje staan naast de Noorse Andre Bratten en Schotse Vince Watson in het Transportbedrijf en zorgen voor de voetjes van de vloer.

Schiestraat 18
23:00 | Gratis wanneer je jezelf op aanwezig zet via Facebook / € 10,- aan de deur

—ZONDAG 21 JUNI—

OFFF. RADAR.
Voor wie lekker wil relaxen op de zondagmiddag, staat Hoboken klaar. Geen poespas, gewoon gezelligheid.

Hoornbrekerstraat 16
14:00 | Gratis

VLIEGERFESTIVAL
Het vliegeren staat zoals ieder jaar centraal op het Vliegerfestival en ook dit jaar zijn er weer tal van grote en bijzondere vliegers te zien. Naast het vliegeren zijn er weer allerlei leuke activiteiten voor de kinderen, zoals een eigen vlieger in elkaar knutselen, springkussen, mini-boerderij en veel andere activiteiten.

Maasboulevard, SPIJKENISSE
11:00 | Gratis

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)