Als je niet onder een steen hebt geleefd is het hitsige hitjes feestje Bangalijst de afgelopen tijd op je timeline verschenen. Aanstaande vrijdag is het alweer tijd voor de vierde editie, ditmaal met levende legendes Immorales. Goed moment om de organisatie aan de tand te voeren!

Hoi! Vanwaar die naam Bangalijst?
HeeHoi Bogue! Naast dat wij Hollywood heel erg missen, ergeren wij ons ook mateloos aan seksisme en de scheidingslijn qua uitgaan in Rotterdam. Óf je gaat naar Vie óf je gaat naar BAR en Annabel. HOEZO OF!? Vinden wij. We wilden een plek creëren waar iedereen zichzelf mag zijn, lekker zijn tong in andermans waffel mag steken en schaamteloos mag meezingen zonder aangekeken te worden. Door een openbare Bangalijst te zijn ,iedereen die ‘aanwezig’ staat op Facebook mag zich banga noemen en tot half één gratis naar binnen, bestrijden wij het seksisme in de samenleving. HOEZO MAG EEN VROUW NIET SEKSEN MET WIE ZE WILT ZONDER VOOR VET GEMENE DINGEN TE WORDEN UITGEMAAKT!? Als je jezelf op onze Bangalijst zet zeg je dus eigenlijk: “ik neem het recht over mijn seksleven in de hand. F*ck wat jij er van vindt, ik vind seksen fijn en doe dat dan ook met wie en wanneer ik daar zin in heb.”

Die naam moet echter ook op wat weerstand stuiten, lijkt ons?
Jazeker. We zijn ons bewust dat het fenomeen ‘bangalijst’ iets heel naars is. Er heeft zelfs een meisje zichzelf van haar leven beroofd vanwege haar vermelding op zo’n lijst. Daarom juist bestrijden we dit onbeschofte seksisme van mannen(overigens doen KNETTER VEEL vrouwen ook aan ‘slutshaming’ maar die doen dat niet zo openlijk via een bangalijst, maar stiekem en gemeen).

Doet ons bijna vergeten wat jullie in essentie zijn, een feestje. Leg uit hoe gaat dat er aan toe?
WAT? BEN JE NOG NOOIT GEWEEST? Hahaha, nee wat happens @ Banga stays @ Banga, maar we horen wel steeds dat het aan mensen hun ondeugende verwachtingen voldoet!

Nog speciale plannen deze editie?
Behalve dat de aller vieste act van Nederland: Immorales een optreden komt, komen Venour en Tobias Prins een DJ-set doen en houden we een dance-off waarbij je vibrators kan winnen!
Zet jezelf dus snel aanwezig voor het Facebook-event!

Coverfoto: Rosa Quist

BANGA (3)