In de Van Nellefabriek opent Art Rotterdam donderdag 9 februari tot en met zondag 12 februari 2017* zijn deuren voor het publiek. Net als in eerdere jaren richt de beurs zich uitsluitend op jonge kunst en bestaat haar veelgeroemde presentatie uit een variëteit aan tentoonstellingsmodellen.

Wat is er dit jaar te zien?
De New Art Section omvat werk van de allerjongsten onder de internationale galeries. In 2017 zijn dat er eenentwintig. In de Main Section presenteren zeventig toonaangevende galeries, waaronder alle Nederlandse toppers, de laatste ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse kunst. Projections, de sectie voor videokunst en film, toont twaalf video’s op grote, vijf meter brede projectiewanden. Ter bevordering van de concentratie beschikt iedere video over een eigen geluidsdouche. Voor de tentoonstelling Prospects & Concepts is gekozen voor het oude distributiecentrum van Van Nelle. Deze enorme ruimte van 2.500 m2 gaat onderdak bieden aan het werk van de ongeveer 60 jonge kunstenaars die in 2015 van het Mondriaan Fonds een stimuleringspremie hebben gekregen.

Tijdens Art Rotterdam reikt NN Group een nieuwe hedendaagse kunstprijs uit, de ‘NN Group Award’. De Award is bestemd voor een uitzonderlijk talent dat in Nederland een kunstopleiding heeft gevolgd en van wie het werk te zien is op de beurs. Er zijn vier genomineerde: Zoro Feigl- C&H gallery Amsterdam, Chaim van Luit-tegenboschvanvreden Amsterdam, Wouter Paijmans- Stigter van Doesburg Amsterdam en Florian& Micheal Quistrebertgallerie Juliette Jongma Amsterdam. De prijs is een geldbedrag van maar liefst €10.000, dit is door de kunstenaar te besteden aan de verdere ontwikkeling van zijn werk.

Daarnaast zijn er de beurzen OBJECT Rotterdam op het ss schip, de Rotterdam Contemporary Art Fair in het WTC en fotografiemanifestatie ‘Haute Photographie’ in Las Palmas. In de Witte de With verschijnt een levensechte maan en verder kun je naar tentoonstellingen, openingen en speciale avondopenstellingen. Voor de volledige programmering klik je hier.

Wij tippen!
Vrijdagavond is een must go. Friday Night Art Rotterdam is van 17:00 tot 22:00 en deze speciale avond kost € 9,50 per persoon. Een totaal andere sfeer om te proeven. En om het nog wat makkelijker te maken tippen we op dezelfde avond ook de DRONES + Live op-en-air CONCERT van TEC ART in het Keilepand aan de Keilestraat 9A. Als je dan toch bij de voormalig tippelzone bent, kun je ook gelijk SubCo, een interactieve licht- en muziek installatie,  checken!

Art Rotterdam Van Nelle Fabriek | Van Nelleweg 1 | 3044 BC | Rotterdam
Donderdag 9 februari, 11.00 – 19.00 uur**
Vrijdag 10 februari, 11.00 – 21.00 uur
Zaterdag 11 februari, 11.00 – 19.00 uur
Zondag 12 februari, 11.00 – 19.00 uur
Entree € 17,50, online tickets € 13,50, kinderen tot 12 jaar gratis entree

 

Art_Rotterdam_GeertBroertjes3[1]

Geert Broertjes

Charles_Avery_-_Untitled_2013[1]

Charles Avery – Untitled 2013

*Officieel wordt Art Rotterdam morgen geopend, zie programmering.
** Andere openingstijden voor Friday Night Art Rotterdam

Banner foto: Video installatie op Rotterdam Centraal
Foto’s: Joke Schut Photography