Eerder vertelde ik jullie al over mijn fabuleuze stagetijd bij RAAF, van de katers tot de hoogtepunten. Nu neem ik jullie graag wat dieper mee in de wereld van RAAF, waar ik met trots een steentje aan bijdraag! Tijdens mijn stageperiode werkte ik fanatiek aan een project genaamd DitIsZuid. Het concept was simpel: het opzetten van een route of rondleiding met een gids, waarbij studenten met Instagram (Check #ditiszuid) Rotterdam-Zuid onder de loep zouden nemen.

In plaats van Zuid te zien als dat afvoerputje van Rotterdam, worden ze nu gedwongen met andere ogen naar de omgeving te kijken. Schiet die mooie plaatjes, zet dat muurtje eens in een ander licht. Na een fantastische route met meerdere studenten, zowel nationaal als internationaal, werd duidelijk dat dit idee eigenlijk wel heel tof was. En zoals ik eerder al meldde; bij RAAF heb je slechts een idee nodig om het uit te werken tot een volledig functioneel project.

RAAF zet zichzelf al sinds jaar en dag in om Zuid op de kaart te zetten, zowel letterlijk als figuurlijk. Speciale routekaarten zijn ontwikkeld sinds de vleugels van RAAF over Zuid zijn uitgespreid. Wat denk je van een Skateroute dwars door de wijken heen? Of een Instagram tour met een professionele gids langs de Rijnhaven, ook wel rondje Rijnhaven genoemd. RAAF is feitelijk al hét informatiepunt op Zuid, over Zuid en nu wordt dat nog een stapje verder getild.

Sinds kort is er dan ook stichting DIT IS ZUID. Een combinatie van de krachten van de dames van RAAF, mijzelf als freelancer en Erik Gelsema met Jeulab bijvoorbeeld. Samen werken we keihard aan een project wat inmiddels al vele malen groter is dan het geven van rondleidingen en routekaarten. Wat denk je bijvoorbeeld van een compleet functionerend informatiepunt dat binnen afzienbare tijd zal verrijzen binnen de muren van RAAF? Inclusief routes, kaarten van Zuid en alle ins & outs die jij moet weten over Zuid. Van feestjes tot events tot historie. Noem het maar op of Dit Is Zuid zal er wat over weten en anders zoeken we het zelf uit voor je! Ik ben dan ook wel een beetje heel erg trots. Begonnen als stagiair en nu al mijn eigen freelance onderneming én secretaris van Stichting DIT IS ZUID. Shining example dat er veel voor elkaar gebokst kan worden in een korte tijd, je moet er alleen voor durven te gaan!

Leon de Vos: medewerker RAAF en bestuurslid Stichting DIT IS ZUID! De eerstvolgende route over Zuid is op zaterdag 17 mei. Je kunt om 13:00 (verzamelen 12:45 uur) gewoon aansluiten bij RAAF. Kijk voor meer info op de website!