Halleluja lieve mensen het is weer Ramadan-tijd. Heb onwijs veel respect voor de mensen die dit ieder jaar ondergaan.
Veel dadels en melk drinken na zonsondergang doet je goed.

Tjonge tjonge.. ’t Is wat. Uiteindelijk spuit de fontein aan het Hofplein oranje, maar straks aan het einde van de Ramadan wanneer het Suikerfeest losbarst, dan spuit hij toch opnieuw in kleur? Of ben ik in de war en betreft dit een ander feest?

Ik zou dit natuurlijk kunnen achterhalen door te gaan speeddaten met een of andere Rotterdamse wethouder.
En als ik daar dan toch één op één zit met zo’n droogkloot van het stadhuis, kan ik mooi meteen doorvragen naar het Stadsinitiatief? Hoeveel geldverspilling wil je hebben?

De praktijken die men er ook op nahoudt om zieltjes te winnen voor de doorgaans megalomane plannetjes waar niemand op zit te wachten. Je zomaar op straat aanhouden en dan hondsbrutaal naar je sofi nummer vragen. Je zou er toch een kanon op zetten?
Rot effe op joh!

De oplichters die zich opdringen en voordoen als echte agenten van politie aan niets vermoedende toeristen op de Westersingel zijn er niks bij.

Naar het schijnt hebben de ’echte rotterdammers’ deze nepagenten snel in de smiezen; zal best maar de Stadsinitiatiefnemers mogen nu al voor het derde jaar ongebreideld de boel besodemieteren en vrijwel elke Rotterdammer staat erbij en kijkt ernaar.
Bijna niemand ook in de gemeenteraad die een vinger opsteekt bij dit sluwe spel.

Niet zo gek natuurlijk, de bedrijfstak politiek is zelf al jaren zo rot als een mispel. Of dacht je soms dat de dames en heren politici, het beste met ons voor hebben? Nou ik niet, mij maak je niks wijs, men zit er eerst en vooral voor zichzelf.
Daar hoef ik niet voor te speeddaten en al helemaal niet met de gladdekkers van de Rotterdamse gemeenteraad.

Ingeborg Hoogveld was de enige beoogde vrouwelijke kandidaat wethouder in de nieuwe raad, maar ja die ging weer met Marco Pastors, belangenverstrengeling lag op de loer, dus exit Hoogveld.

Met als direct gevolg allemaal mannelijke wethouders, ja dáááág… Zie me niet voetje vrijen met Joost Eerdmans.
Mijn politieke thermostaat kraan draait sedert jaar en dag stationair op nul.

Ze bekijken het verder maar, ga veel liever oefenen voor het wereldkampioenschap kersenpitten spugen, daarna lekker languit op de bank kijken naar de live webcam van de Hofpleinfontein.

Want ja, Nederland wordt immers wereldkampioen en dat moet worden gevierd, we zijn niet voor niks voetbalstad # 1. Prettig oranje-gespetter vanuit je Rotterdamse luie stoel volgen. Zeg nou zelluf; wat ken een echte Rotterdammer zich meer wensen?

Latest posts by Ton Zandboer (see all)