Dat skateboarden in Rotterdam leeft werd wel duidelijk toen het vernieuwde Westblaak skatepark in December af was. De officiële opening moet nog plaatsvinden, maar het park wordt sindsdien al druk bezocht door velen skateboarders uit de stad en omgeving. Hoewel er op het internet veel korte skatefilmpjes te vinden zijn, brengt Skatestore Rotterdam teamrider en filmer Marc Bolhuis een van de eerste echte video’s uit!

Deze sicke VX edit, waarin te zien is dat zelfs in de nacht het skatepark druk bezocht wordt, laat in drie minuten een aantal van de beste skateboarders uit Rotterdam en de rest van Nederland zien. Onder anderen Robbin de Wit, Shajen Willems, Jeremy van der Eijk en Wouter de Jong laten goed zien hoe divers het park is qua obstakels en wat de eindeloze mogelijkheden zijn!

Het vernieuwde Westblaak skatepark is ontworpen door de Finse lanschapsarchitect en voormalig pro-skater Janne Saario. Nadat de roestvrijstalen obstakels van het vorige park als ‘verouderd’ werden verklaart, heeft hij met inbreng van de lokale skateboarders na een lang traject maar liefst 1200m2 opnieuw mogen vormgeven; het park is nu van beton, gemaakt door Damiaan Winkelman van Skate On.

Na een korte ‘winterstop’ zal het skatepark nog eens verlengd worden tot aan het Eendrachtsplein. Dit gedeelte zal als een park worden ontworpen, zodat het niet alleen voor skateboarders maar ook voor voetgangers een leuke locatie zal zijn. De officiele opening zal plaatsvinden in de zomer van 2016, wanneer het nieuwe gedeelte af is en het groen om het park heen is geplaatst.

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)