We zijn blij om jullie de trailer te kunnen laten zien van de aanstaande theatervoorstelling DE MEISJES VAN DE KAPSALON, een tragikomische mix van theater, muziek en film. De voorstelling is geïnspireerd op het gelijknamige boek van de Rotterdamse schrijfster Najoua Bijjir .

Hebzucht, verlangen naar status en wantrouwen staan centraal en de meisjes van de kapsalon gaan werkelijk niets uit de weg om dameskapsalon Lala L’Rosa in handen te krijgen.

F’dila, die illegaal is in Nederland, vindt het de gewoonste zaak van de wereld om voodoo in te zetten. Souad gebruikt haar tijgerprintlegging om alle mannen voor zich te winnen. Layla, rechtenstudent, speelt in op de sentimentele gevoelens van eigenaar Hatim. De getrouwde Hatim heeft het maar druk met al die dames, die uiteindelijk toch hun eigen plan trekken.

Nog een leuk Rotterdams tintje aan deze voorstelling is dat ie geproduceerd wordt door In-Soo Radstake, oprichter van Bogue en Karim El Guennouni van productiehuis De Artiestenfabriek, in samenwerking met Team Tony. De regie is in handen van Tonje Langeveld (Team Tony) en de tekst is geschreven door Jenny Mijnhijmer.

Cast
Het leuke van de cast is dat deze zeer divers is qua samenstelling. Hoewel het gaat om een Marokkaanse kapsalon is er breed gecast. Soumaya Ahouaoui is Marokkaans-Nederlands, Nazanin Taheri heeft een Iraanse achtergrond en de pas-afgestudeerde Ortál Vriend heeft Joodse wortels. De mannelijke hoofdrol wordt gespeeld door Karim El Guennouni, ook van Marokkaanse afkomst.

De trailer is in zijn geheel in Rotterdam opgenomen en de kenners zullen zien dat er ook in de befaamde Oase Bar is gefilmd.De kapsalon waarin gefilmd werd is Haarliefde op de Bergselaan.

Data
Van 22 tot en met 25 juli wordt de voorstelling gespeeld op Theaterfestival De Parade en van 24 tot en met 28 augustus in Amsterdam.

Op 21 oktober van dit jaar gaat de lange versie in premiere in Theater Walhalla, hier in Rotterdam. Hou vooral de Facebookpagina in de gaten voor updates en nieuwe filmpjes, waarvan we hebben vernomen dat die er aankomen! En op Twitter zitten ze natuurlijk ook.

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)