De online portals van Rotterdam bestaan inmiddels bij elkaar ongeveer 5 jaar! Tijd dus om de balans op te maken van al deze leuke initiatieven wat ons betreft. Samen met de vrienden van OPEN Rotterdam hebben we daarom drie afleveringen gemaakt hierover. De eerste is nu online via OPEN te bekijken!

ROTTERDAM, I BLOG YOU is een driedelige serie over het ontstaan van de online media in Rotterdam. Zo’n 5 jaar geleden kwamen de eerste initiatieven op, zoals Stadslog en Vers Beton, en in diezelfde periode volgende blogs zoals Bogue en De Buik van Rotterdam. Deze nieuwe online initiatieven groeiden snel in populariteit en bleken ook grote groepen Rotterdammers aan te spreken.

Rotterdam I Blog You is vanaf 18 oktober elke dinsdag te zien op OPEN Rotterdam.

Aflevering 1
In deze eerste aflevering kijken we naar het hoe en waarom van het ontstaan van deze online initiatieven. Rotterdam, I Blog You gaat in gesprek met de mensen achter deze nieuwe media en zoomt in op het belang van (hyper)lokale berichtgeving voor een stad, de invloed (of het gebrek daaraan) op het Rotterdamse medialandschap en de worsteling die zij doormaken om ook op zakelijk niveau continuïteit te waarborgen.

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)