Meer kleur aan onze stad geven. Dat is het idee van KleurT op. Zes studenten van Leisure Management gaan de uitdaging aan. Hoe? Met KUnsTfiets! Nee, geen KUTfiets maar KUnsTfiets. De naam zegt het al. Een kunstproject dat in samenwerking met jonge kunstenaars Rotterdam kleurrijker gaat maken. Wij spraken met een van deze jonge kunstenaars de Italiaanse illustrator Viola Gesmundo en creatief denker van KleurT op. Nico Musebrink over het concept KUnsTfiets en de samenwerking. Als het aan KleurT op. ligt rijden we straks allemaal op een levend kunstwerk door de stad.

1

Nico: “Het is misschien een heftige naam, maar wij zijn Rotterdam en dan kun je dat gewoon doen.”

Hoe is de samenwerking tussen jou en KleurT op. ontstaan?
Viola: “Het was toeval! Ik was aan het werk in de Bistro Bar en Nico kwam gewoon naar me toe en vroeg me: ‘Wat ben je aan het doen?’ Ik werkte aan een illustratie voor een bar in Rome. We begonnen te praten over kunst en kunst in de stad. En we besloten dat we samen iets moesten doen met kunst.”

Nico: “Ik zag al die super leuke illustraties op haar scherm en ik vroeg wat doe jij eigenlijk?”

Wat vind jij van het concept KUnsTfiets en wat kunnen we verwachten?
Viola: “Ik vind het leuk! Nico heeft me uitgelegd wat het woord KUnsTfiets betekent. En ik denk dat het super tof is voor iedereen. Je kunt je kutfiets langsbrengen, ondertussen drinken we een biertje, praten we over wat je leuk vindt en ik maak illustraties op je fiets. Wat zo leuk is aan KUnsTfiets is dat we de fiets samen maken. Normaal gesproken maak ik gewoon zelf illustraties. Het is cool dat mensen inspraak hebben in de tekeningen.”

Nico: “Hoe leg je dat eigenlijk uit? KUnsTfiets: pussybike of shittybike?”

2

Hoe is het om jouw illustraties op een fiets te tekenen?
Viola: “Het is de eerste keer dat ik illustraties maak op een fiets! Het is moeilijk. We hebben het geprobeerd op twee fietsen. Uiteindelijk zag het er super cool uit. En omdat er weinig tijd is moet ik ook snel tekenen. We hebben verschillende markers uitgeprobeerd. Het is echt cool: als veel mensen hun eigen fiets hebben met mijn illustraties. En je kunt zelf kiezen. Ja, het zijn mijn illustraties en het is mijn stijl maar tegelijkertijd ook de jouwe want je kunt zelf kiezen.”

3

Nico: “Viola heeft een hele unieke stijl. Dus de fietsen worden hoe dan ook uniek!”

Waarom moeten Rotterdammers hun fiets laten customizen door jou?
Viola: “Waarom ik? We kunnen samen kiezen. Ik hoop dat iedereen het leuk vindt. Tegelijkertijd is het een simpele illustratie. Ik vind het leuk om alleen te tekenen met mijn stift. Een simpel design. Het kan voor kinderfietsen maar ook voor volwassenen. Je kunt ook een heel simpel thema kiezen.”

Nico: “KUnsTfiets is niet alleen een stand waar je je fiets dumpt. Het is ook super gezellig! Er zijn kunstenaars en er is muziek.”

Op 5 mei gaat KleurT op. van start bij het Bevrijdingsfestival in Rotterdam! Kan jouw fiets wel een opknapbeurt gebruiken of wil je bijdragen aan de uitstraling van Rotterdam? Voor maar 15 euro (contant) heb jij jouw eigen unieke KUnsTfiets. Er is geen dief die zo’n opvallende fiets durft te stelen!

WIN
En wij zouden onszelf niet zijn als we niet ook een metamorfose weggegeven! Wie weet tovert Viola jouw fiets donderdag om tot een KUnsTfiets. Wat moet je doen om te winnen?

1. Like de Facebookpagina van KleurT op.
2. Like ons bericht op Facebook

Foto’s: KleurT op.

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)