De jaarlijkse Friettest van het Algemeen Dagblad is weer bekend gemaakt. Rotterdam is zeven keer vertegenwoordigd in de lijst. Het niveau lag hoog dit jaar, want de eerste Rotterdamse zaak komen we pas tegen op plaats 27 (!) met een score van een 9. Uitstekend, maar toch…

Die plek is voor Friturologisch Instituut Schipper, je weet wel, die frietkar op het Schouwburgplein.
“Smaakoordeel en conclusie: Frans Schipper is een ware ambassadeur van de verse friet en niet te beroerd om die kennis ook belangeloos te verspreiden. Mooie smaak en goed krokant. Wederom een genietmomentje.”, aldus het AD.

Dan moeten we naar plek 35 voor de volgende Rotterdamse zaak, of eigenlijk is het Nieuwekerk aan de IJssel: Shell tankstation Van der Knaap. Je leest het goed, een tankstation.
Het AD zegt hierover het volgende: “Smaakoordeel en conclusie: De hoogste score van de niet verse friet. Smakelijke versnapering waar weinig op valt af te dingen. Goed gebakken en netjes gepresenteerd. Complimenten voor (personeel) Van der Knaap.”

Een paar plaatjes lager vinden we Fritèz Cafetaria Extraordinaire. Een 8 volgens de jury voor de zaak op de Witte de With. “Smaakoordeel en conclusie: Door het hoge zetmeelgehalte bakt de aardappel veel te donker. Dat moet je niet willen verkopen. Schakel over op andere aardappel. Wel goed wat betreft smaak, mag iets krokanter.”, schrijven de testers.

Op plek 47 vinden we Pomms’ aan de Coolsingel. Die zijn heel veel plaatsen naar beneden gekukeld en hebben het niveau van vorig jaar niet vast weten te houden. Een 7,5, nog steeds ruim voldoende en aan de rijen te zien aldaar merkt de klant er weinig van.

Verder vinden we nog in de lijst Bram Ladage in de Markthal (een 7,5), Tante Nel aan de Pannekoekstraat (een 6,5) en ’t Schippertje aan de Albert Plesmanweg (een 6).

Het goede nieuws is dat er geen slechte patat blijkbaar is in Rotterdam, of in elk geval niet in deze lijst. Kijk uit voor de patat van Cafetaria De Uitdaging in Rozenburg. Die kreeg een nul.

CHECK DE HELE UITSLAG HIER.

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)