En dat mocht ook wel eens tijd worden. Die twee zitten al decennia op elkaars lip, maar wat blijkt, zonder elkaar is er ook geen reet aan. Sinds kort woont Lau (75) in een rusthuis in Berkel en Rodenrijs. De reuma kruipt waar het niet gaan kan en het is inmiddels zo erg dat Tiny’s wederhelft verzorgd moet worden. In het AD laat de brombeer vanuit zijn rolstoel weten hoe hij zich voelt:”Ik heb hoofdpijn als een idioot en ik ben zo vergeetachtig als de pest. Niet te geloven. Of het Korsakov is? Weet ik het,” Zo bleef Tiny eenzaam achter in Overschie.

Godverdegodverdedomme mompelt Lau in z’n nieuwe woning. Misschien is het een goed moment om alles even te relativeren, ook al denkt Lau daar zelf anders over. De twintigtal biertjes hebben plaatsgemaakt voor ‘alcoholvrijtjes’, tot ergernis van Lau zelf. Met de dagelijkse activiteiten heeft ‘ie ook niets: bloemschikken, gymnastiek, kerkdiensten. “Niks voor mij. Maar moet ik tegen mezelf lopen lullen op mijn kamer? Als ik nou nog iets te zuipen zou krijgen, à la. Maar ik krijg alleen wijvenlimonade.”, vertelt hij tegen het AD.

Thuiszorg is erg duur dus het kan nog even duren voordat Lau weer bij Tiny is. Misschien ook wel even goed om wat tijd zonder elkaar te besteden, iets met dingen in perspectief plaatsen. We wensen Lau veel sterkte! We hopen dat je snel weer lekker bij je Tiny zit.

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)