Vanavond om 21.00 uur is in Theater Walhalla de theatervoorstelling DE MEISJES VAN DE KAPSALON te zien. Het is de kick-off van de theatertour nadat de voorstelling met veel succes en uitverkochte zalen afgelopen zomer te zien was op De Parade in Utrecht en Amsterdam.

De voorstelling is een productie van De Artiestenfabriek en leuk detail om te melden is dat Bogue-oprichter In-Soo Radstake daar de producent van is.

Vier jonge acteurs met een Marokkaanse achtergrond, spelen korte scenes waarin met bravoure, humor en zelfspot, een visie wordt gegeven op de mores van jonge Mocro’s. – Mpodia.nl

“Hilariteit alom!” – De Theaterkrant
DE MEISJES VAN DE KAPSALON is een tragikomische mix van theater, film en muziek over drie sterke Marokkaanse vrouwen op zoek naar erkenning, onafhankelijkheid en status in een wereld van roddel, afgunst, nachtclubs en zwarte magie. De voorstelling is geïnspireerd op het gelijknamige boek van de Rotterdamse Marokkaanse schrijfster Najoua Bijjir.

De onderlinge lotsverbondenheid van Layla, Souad en F’dilah wordt gevormd door de kapsalon waarin zij werken en hun relatie tot de charmante, maar manipulatieve eigenaar Hatim. Een verborgen wereld openbaart zich, afspelend achter de gesloten deuren van de kapsalon en in het nachtleven van de ‘cabaret’ (Marokkaanse nachtclub). Het publiek maakt kennis met personage die men herkent uit het straatbeeld, maar eigenlijk niet kent.

“Energieke, innemende actrices” – NRC Handelsblad

De cast is zeer divers samengesteld. Hoewel het gaat om een Marokkaanse kapsalon, worden de rollen ingevuld door Soumaya Ahouaoui (Marokkaans Nederlands), Nazanin Taheri (Iraans) en de pas afgestudeerde Ortál Vriend die Joodse wortels heeft. De mannelijke hoofdrol wordt gespeeld door Karim El Guennouni die van Marokkaans-Nederlandse afkomst is. De teksten zijn geschreven door Jenny Mijnhijmer en de Rotterdamse Isis Vaandrager deed de styling. De casting werd gedaan door Dewi Reijs. De hele speellijst, o.a. Theater Zuidplein wordt ook nog aangedaan, check je hier.

Vanavond wordt voor de laatste keer de Parade-versie van de voorstelling opgevoerd, die werd geregisseerd door Tonje Langeveld.

Dus, kom vooral kijken en laat je meevoeren in de wereld van de Marokkaanse kapsalon!

De kapsalon biedt messcherp drama en sprankelende tragikomedie. In hoog tempo wisselen scenes en sferen. Een Marokkaanse subcultuur waarin ambities en dromen moeten wijken voor list en bedrog, wordt op een vileine manier ontleed. Naast boeiend en enerverend acteerwerk, biedt dit stuk ook leerzame nuances. – Mpodia

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)