Dani en Tessa van The Fox is Mine waren aanwezig op het Sziget Festival in Hongarije. Lees hieronder het laatste deel van hun ervaringen.

Een dag nadat het festival is afgelopen, besluit ik het terrein nog eenmaal te bezoeken. Benieuwd wat er over is van het gras en of de festivalgeur inmiddels is weggetrokken. Behalve dat de bezoekers waren vertrokken, leek er verder weinig gebeurd. De bouwers moesten nog beginnen aan het afbreken van de podia; een goed shot van de verlaten weide zat er dus niet in. Ik kreeg er wel wat andere mooie plaatjes voor terug, of misschien is mooi niet het juiste woord.

De plekken waar gekampeerd werd, waren inmiddels verlaten. Waar een dag geleden de tenten van de festivalgangers nog hutje mutje hadden gestaan, was nu een apocalyptisch landschap; vol met afval en achtergebleven spullen die de moeite niet waard waren weer mee naar huis terug te zeulen.
sziget
Complete tenten, luchtbedden, campingstoelen, schoenen, hoeden, waterpistolen en allerhande spul lagen er verloren bij. Gelukkig was mijn neus verstopt van een flinke verkoudheid die ik tijdens het festival had opgelopen, maar ik vermoed dat de geur er nog niet beter op was geworden. Etenswaren lagen namelijk ook nog voor het oprapen waar de wespen het komende jaar zich nog te goed aan zouden kunnen doen.

Op een klein afstandje van de oorspronkelijke entree kwam ik volk tegen: verzamelaars. Er werden onder andere tentstokken ter recycling tussen de zooi vandaan gehaald. Veel meer kwam ik niet te weten. Het volk van verzamelaars is schuchter. Het lukte me verderop twee jonge knullen aan te spreken. Ze werkten als bouwers en hadden even pauze. Op mijn vraag wat ze zochten en wat ze al gevonden hadden is het antwoord: De buit tot dusver is een vol pakje sigaretten en een tropische hoofddeksel. Verrast waren ze over dat mensen gewoon hun “Converse” lieten liggen en hoopten nog een “I-phone” te vinden.
sziget
Opvallend was dat daar waar de familiecamping was, men duidelijk geprobeerd had het goede voorbeeld te geven. De rommel hier lag op een hoopje met een afgedankte tent als afbakening.

Op mijn weg naar buiten, hield de bewaking een schare “gieren” tegen. Armoedzaaiers die hun kans aan het afwachten waren om het gebied af te struinen naar voorwerpen die na een poetsbeurt weer wat op konden leveren.
Zo is de cirkel weer rond.

Tessa en Dani van The Fox Is Mine

THE FOX IS MINE

The Fox Is Mine is een online platform voor kunst en cultuur.

Wij vinden aansluiting bij alle grote evenementen op het gebied van kunst en cultuur en onderscheiden ons dankzij het feit dat we een collectief zijn van creatieven in de culturele sector met een brede praktijkkennis en netwerk.

Het aanbod van kunst en cultuur leggen we niet alleen in tekst vast maar geven het ook vorm door onze eigen illustraties, fotobeeld en ander art work. Inmiddels hebben we een mooie collectie aan gesprekken, portretten en interviews met prominenten in de film, muziek en kunstwereld.

Staat er iets te gebeuren in Rotterdam? Dan zal je The Fox Is Mine daar zeker tegenkomen!

The Fox is mine bestaat uit: Dani Hefter, Tessa Smit en Maaike Kerman.

www.thefoxismine.com

Latest posts by THE FOX IS MINE (see all)