Omdat dit zinderende weer nog wel een tijdje door zal gaan heb ik besloten een lekkere herfst outfit bij elkaar te sprokkelen. Gewoon een jasje en een lange broek gaan we ons aanmeten.

HEAD
We beginnen met een hoofddeksel van A Cut Above. Ik volg dit merk nu een geruime tijd. Sinds hun laatste collectie ben ik een klein beetje fan. Dit merk (tevens shop) uit Antwerpen weet langzamerhand ons als hippe noorderburen in te pakken met hun stijltje. Bijna alles is lekker zwart met goede script letters en emblemen. Als hoofddeksel heb ik gekozen voor hun ACA script snapback van 35 eurotjes. Want ik heb zin in zwart met dit weer. Dit past ook weer perfect bij die zonnebril die ik een tijdje terug had gepost. Want je weet maar nooit wanneer die zon zich wilt laten zien. De hoer.

ACA Script Snapback

TOPS
Voor ons bovenlichaam heb ik gekozen voor een lekker overhemd en een goed jasje voor eroverheen. Als overhemd gaan we een brick red Villads Heavy van Norse Projects aantrekken. Dit sobere weer weet ik nu langzamerhand te omarmen maar toch probeer ik het niet te accepteren, vandaar deze heerlijk pijnlijke kleur. en voor slechts 115 euro kan je hem in de onlineshop kopen van Norse, kan je niet laten liggen natuurlijk.
Een goede jas is het halve werk van je outfit. Helaas is daar wel altijd een flinke prijs aan verbonden. Maar zoals m’n moeder altijd zei: “Op een goeie jas moet je niet bezuinigen, Saan.” Ja, Saan is een bijnaam die ik mij als kleuter had aangemeten. Ik had problemen met de uitspraak van mijn naam. Toch zijn die wijze woorden van mijn moeder mij altijd bij gebleven. Voor de jas heb ik gekozen voor de Patta Duck Coach Black. Een water-reppelant 10oz. Duck canvas jacktie waarmee je die laatste druppels kan bevechten. Deze heerlijke jas zal vanaf morgen in de winkel liggen heb ik vernomen. Dus ergens in de dagen erna kan je hem halen in de webwinkel voor een prik van 200 euro. Zin in deze jas. Jawel.

Norse Projects Villads Heavy Shirt
Patta Duck Coach Black

PANTS
We nemen een klassieker als broek. Ik kan hoog en laag springen over dit merk, maar het staat garant voor kwaliteit. Levi’s gaat nu al zo’n 160 jaar mee door alle hypes en trends. Hun 501 broek is altijd al legendarisch en betaalbaar geweest. Vandaar dat ik voor de Levi’s 501 Original Fit jeans in de kleur zwart ga. Een goede denim is goud waard, dus voor slechts 90,- ben helemaal safe voor de komende jaren.

Levi's 501 Original Fit Jeans

FEET
We beginnen dit keer met sokken. Fijne sokken met een leuk printje zijn hedendaags helemaal hip en happening. Lekker colorblocking, rondjes, bloemetjes, streepjes, je kan het zo gek niet verzinnen. Dit merk heeft een ietwat originelere aanpak dan de rest. 40s & Shorties hebben meesterlijke prints op hun sokken weten te borduren. Alles is veelal geïnspireerd door de Amerikaanse rap-cultuur rond de jaren ’90. Blunts, Jesus pieces en Versace shades zijn onder andere de prints die menig jongen en meisje doet terug denken aan zijn of haar jeugd. Helaas zijn ze nog niet te koop hier in ons Holland, dus als jij een kennisje hebt in Amerika zou ik die maar even lief aankijken.
Als schoen selecteer ik de Nike Flyknit Trainer+1 in het wit met zwart. Komt goed onder die zwarte broek uit. Heerlijke knallers over je voeten om dagelijks van noord naar zuid te lopen. Te koop bij verschillende online winkels voor rond de 120 euro. Schappelijk, zeer schappelijk.

40s and Shorties
Nike Flyknit Trainer+1 white/black

Latest posts by Freddie (see all)