Zoals je weet zijn de schoolbanken weer gevuld met allemaal verse studenten die er het beste van proberen te maken. Maar hoe zorg je ervoor om met de nodige swag naar school te gaan? We hebben een aantal punten opgesomd zodat je straks in de pauze met je nieuwe Facebook-vrienden kan chillen. Dan zit je tenminste niet eenzaam aan een tafeltje met je broodtrommel terwijl je om je heen naar al de groepsvorming kijkt, waar jij geen deel van uitmaakt omdat je jezelf niet durft te profileren.

Aan welke punten moet je voldoen:

  1. Social media
  2. Uiterlijk 
  3. Money
  4. Vervoer
  5. Straattaal

01. Sociale media
Dit is superbelangrijk! Op social media kan je namelijk de persoon zijn die je wil zijn, zonder dat je echt zo bent. Zorg ervoor dat je minimaal Facebook en Instagram hebt  en gedraag je alsof geen fuck geeft om social media. Beschouw het als een soort van bezigheidstherapie. Uitschieters als Pinterest maken je extra cool.

Facebook
Wees scherp en gedurfd. Geef mensen food for thought of post gewoon lifestyle shizzle zoals een nieuw filmpje van Patta. Hypebeast is je beste vriend, maar je hebt het nooit van Hypebeast. Wees creatief in je bronnen.

Instagram
Zorg voor je eigen shine. Maak een foto van je outfit zodat iedereen je schooloutfit  van de dag (#ootd) kan zien. Dan hebben je klasgenoten de tijd om je swag te beseffen en staan ze je niet aan te gapen op het moment dat je de klas binnenstapt.

De hastags kun je varieren met bijvoorbeeld: #firstdayschool #Justfeelinglikethis #back2school #iwokeuplikethis #nofilter #geenzin #hardworkpaysoff #hadtodoit #livelovetravel #dedication

*hou het vooral cool & nonchalant

#iwokeuplikethis #ootd02 #ootd03

Twitter
Zorg voor phrases & lyrics. Als je een tweet het wereldwijde web ingooit, kom dan wel over als een filosoof. Denk aan de moeilijke dingen in het leven en wat je jezelf allemaal afvraagt. Mocht je vragen hebben, gooi ze online met #durftevragen.

Life is hard i can take it anymore but does life complain about me

I can’t control my feelings, but I hate how my feelings can control me

Nothing ever happens like you imagine it will

Why put cookie dough in the oven when u can put it in ur mouth

Sometimes i have self esteem but then i see a hot person

Ever wonder how different your life would be if that one thing never happened

Whenever you feel sad just remember that there are billions of cells in your body and all they care about is you

** mocht je geen inspiratie hebben klik op de onderstaande link **

https://twitter.com/perfectsayings

 

02: Uiterlijk
Je wordt in het begin altijd gescreened als je het schoolplein opkomt. De eerste blik is je gegeven, dus zorg voor een onuitwisbare indruk. Als je er niet als de swagmeister uitziet, wordt je snel vergeten. Wij hebben hier een aantal makkelijke tips & tricks zodat je medestudenten denken van: gooooawddddamnnn, this nigga so fresh! Het gaat vooral om de accessoires. Als die net een tikkeltje anders zijn dan normaal, heb je al twee strepen voor op de rest.

Hoofddeksels:
Als je iets op je hoofd wil dragen, ga dan richting de bucket hats, 5-panels en beanies. De hoofddeksels zet je zodanig op je hoofd alsof het je allemaal niet boeit. Lekker nonchalant en scheef. Jij bent de swagmeister, je geeft geen ene fuck.

hoofdeksel02 hoofdeksel03

Shirts:
Shirts van winkels met logo’s erop doen het altijd goed. Denk aan de Woei of Patta T-shirts. En rol je mouwen op, dat maakt je net even die gekke gekke bwoy.

patta-x-nike-2014-summer-i-am-tiempo-t-shirt-4 shirt woei

Patta’s:
Simpele schoenen met wat uitschieters. Must haves om zeker mee te kunnen rollen: Nike Air Max, Clarks, Adidas Stan Smit en Converse All Star. Op dit moment zijn vooral de ‘Whites & Blacks’ in de mode en bepalen de Flyknits van Nike het straatbeeld.

patta 01 patta black

patta white

Broeken:
Wat je sowieso in moet slaan is een raw denim en een zwarte jeans. Zoek modellen die altijd aan de onderkant smaller zijn, zodat je freshe patta’s extra shine pakken. Denk aan een 511 van Levi’s, slim fit. Hier geldt hetzelfde als bij je T-shirt, rol het even op en je bent net weer die gekke bwoy.

jeans opgerold 01

Jassen:
Parka’s, regenjassen, bubble coats en natuurlijk de bomberjas. Je jas is het eerste wat opvalt dus zorg ervoor dat je jacka-swag on point is!

jas regen jassen

jas bomber

Kapsels:
We kunnen er niet omheen, de befaamde Schorem-look en voor de dames een pony. Wij raden je aan om naar een Turkse kapper te gaan, daar betaal je namelijk maximaal €15,- (incl. baard trimmen/scheren de hele mikmak). Wees wel duideijk in wat je wilt, anders eindig je namelijk met een kapsel als Tarkan.

haircut pony haircut man

03.Vervoer:
Zwartrijden is niet meer hip of cool. Fix je OV of haal je ouders over om een abonnement voor je te kopen. Met een Gillera Runner aankomen is niet meer tof en de Vespa is ook done. Het gaat nu meer richting de oldskools: Puch Maxi’s en Gilera Citta’s. We hebben natuurlijk ook de original bikers, de “drie keer trappen en je bent er”-peeps. Vraag je ouders om een zelfgemaakte fiets – in de volksmond beter bekend als een Fixie/Fixed Gear – en gooi die Gazelle in de Maas.

vervoer fix 02 vervoer puch vervoer citta

04. Money:
Zorg ervoor dat je niet skeer overkomt. Bij de Bogue Budgetwijzer gaven we al een aantal tips. Er zijn natuurlijk ook nog wat tips voor de tussenuren. Wat te doen in die tussenuren? Mediamarkt. Je raadt het al: Gratis gamen en eventueel nog een ontspanningssessie in de massagestoelen. Zorg in ieder geval dat je wat losse euros op zak hebt. Dat is handig voor: Euroknallers bij de Maccie (vanaf €1,-), Burgerking (King Deal vanaf €2,-) en KFC (Snackbox €2,-). Mocht je meer geld hebben? Kapsalon! Eet je kapsalon gewoon in de klas, want je geeft geen ene fuck.

**Even een losse tip: Wil je undercover goedkoop Maccie eten? Ga dan naar de Koopgoot. Hier staat standaard een medewerker die kortingsbonnen uitdeelt. Het is hier ook altijd rustiger dan bij andere Maccies en de WiFi werkt er perfect.

food maccie food king deals

food kfc

05 Straattaal:
Sranangtongo gemixt met Arab en Turks is zeker van belang. Het is altijd goed om op de hoogte te zijn van straattaal. Gebruik het alleen wanneer het kan en doe het niet te overdreven. Buitenlanders vinden het niet fijn als je als white boy helemaal doet alsof je in de game zit. Hou het bescheiden. Zoals we al eerder zeiden: keep it cooltjes, nonchalant.

Gebruiksaanwijzing:
Don’t use it when… 

Als je white ben, met een zachte-g praat en het niet goed uitspreekt.

** Voor de mensen die het niet moeten doen een tip: blijf wel op de hoogte, want ze kunnen het altijd over je hebben. **

http://www.straatwoordenboek.nl

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)